Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Germinal Beerschot wint opnieuw
Anthony Van der Planken

Dankzij een verdiende zege tegen Beveren rukt Germinal Beerschot verder op richting middenmoot, en staat het op een punt van datzelfde Beveren. De Wree, Dosunmu –wie anders- en Dickson scoorden voor de thuisploeg, Dissa prikte tegen.

Jos Daerden moest het stellen zonder de gekwetste Chimedza en de geschorste Snoeckx. Geen erg, zo bleek, want al na vijf minuten zette een loeier van De Wree, ex-Beveren, de netten bol. Het zorgde voor een boost van vertrouwen bij paars-geel-rood, want even later mocht Braziliaan Gil op Copa af. Die redde het schot van de pocketspits net. Vlak daarop zorgde geklungel achterin de Antwerpse defensie bijna voor de gelijkmaker, maar Dissa had het zo niet gezien. De wedstrijd bleef aangenaam om volgen. Monteyne poeierde nog naast, en langs Beverse kant probeerde Seka het, te zwak. Germinal Beerschot leek met een verdiende 1-0 de rust in te gaan, maar dat was buiten killer Tosin Dosunmu gerekend. Met een heerlijke lob zette hij een elfde streepje achter zijn naam. Waar zouden de Kielenaars staan zonder de kleine Nigeriaan?

Na de rust bleef het spelbeeld identiek. De mannen van Daerden speelden rustig en volwassen, die van Dufour wilden wel maar konden niet. Twintig minuten voor tijd werd de wedstrijd definitief beslist. De jonge Dickson scoorde zijn tweede van het seizoen, hoewel het erop leek dat hij de bal met de hand meegraaide. Burie zag er geen graten in, het Kiel mocht juichen. Pas dan leek Beveren wakker geschud. Dissa’s uitbraak zette de 3-1 op het bord, en even later moest Luciano gevat reageren op een poging van Sanogo, die in mei nog de rib van de Braziliaan brak. Zo ver kwam het ditmaal niet, hoewel de thuisfans er even voor vreesden, toen hun doelman enkele minuten voor tijd verzorging nodig had. Uiteindelijk konden de Ivorianen niet meer dreigen, en gingen ze ten onder, tot grote vreugde van Jos Daerden.

Germinal Beerschot staat weer onder de mensen, beent komende tegenstander Charleroi bij, springt over La Louvière, en komt op een punt van Moeskroen en Beveren. De ‘buren van over het water’ konden nooit een vuist maken, en verloren terecht. Een beetje realisme zou de speelsheid van de Ivorianen niet misstaan.