Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Le Canonnier
Lierse verliest met forfaitcijfers
Dirk Pieters

Het begint er stilaan dramatisch uit te zien voor Lierse. De Pallieters verloren hun wedstrijd met 5-0 van Moeskroen. In het klassement staat men al op vijf punten van de voorlaatste en op acht punten van de nummer zestien in het klassement.

De wedstrijd begon nochtans niet onaardig voor de bezoekers. Vairelles kreeg de eerste kans van de wedstrijd, maar zijn schot ging nipt naast. Beide ploegen hadden teveel schrik om te verliezen en dat was duidelijk te merken in een zenuwachtige eerste helft. Ook Moeskroen kwam op het einde van de eerste helft nog enkele keren dreigen. Maar kansen waren schaars. Doelpunten vielen er dus logischerwijs niet.

De tweede helft begon heel wat spectaculairder. Hatchi zorgde voor het eerste doelpunt en Moeskroen was vertrokken voor een dolle tweede helft. Amper tien minuten later verdubbelde Noukeu de score toen hij een voorzet van Dorothée voorbij Van der Straeten kopte. Lierse nu helemaal van slag. De doelpunten bleven komen. Nog geen vijf minuten later zorgde Custovic voor de 3-0. De aanvaller van Moeskroen omspeelde Wils en schoof de bal voorbij de Lierse-goalie. Een tijdje bleef het rustiger, maar Moeskroen had nog geen zin om te stoppen. Dimbala knalde tien minuten voor tijd de 4-0 op het bord. Lierse moest de kelk tot op de bodem ledigen. Ook de forfaitcijfers kwamen er. Dimbala kreeg de bal tot bij de vrijstaande Custovic en die schoot de 5-0 eindcijfers op het bord.    [AN]