Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Stade du Tivoli
Lokeren kan opnieuw niet winnen
Tonnelier Caroline

Lokeren is op het veld van La Louvière niet verder geraakt dan een 1-1 gelijkspel.  De Wolven maakten zelfs het meeste aanspraak op de overwinning, maar werkten te zwak af.  Door het nieuwe puntenverlies zakt Lokeren weg naar de middenmoot.  La Louvière blijft in de degradatiezone hangen.

Bij de thuisploeg kon Bodart geen beroep doen op Bosak en Stojkov.  Montoya keerde terug in de ploeg.  Lokeren, zonder João Carlos, Vidarsson, Vukomanovic, Gretarsson en Van Handenhoven, begon het best aan de partij.  Verder dan een paar hoekschoppen kwamen de Waaslanders aanvankelijk echter niet.  La Louvière was na tien minuten spelen voor het eerst gevaarlijk via Jbari en in de 20e minuut kwamen de Wolven zelfs op voorsprong.  Emeran zorgde op voorzet van Vervalle voor een schitterende openingstreffer. Even later nog meer pech voor Lokeren, want na minder dan een half uur voetballen viel Diallo geblesseerd uit.  De Oost-Vlamingen slaagden er in de eerste helft niet meer in nog iets terug te doen, zodat La Louvière met een verdiende voorsprong mocht gaan rusten.

De thuisploeg kwam het best uit de kleedkamers en Jbari kon bijna profiteren van een misverstand in de Lokerse verdediging.   Lokeren ging toch wat meer aandringen, maar het bleef opletten voor de counters van de Wolven.  Iets voor het uur kwamen de bezoekers dan toch op gelijke hoogte via invaller Jukic.  Zijn vrije trap belandde rechtstreeks tegen de netten.  Enkele minuten later probeerde Jukic het nog eens van op afstand, maar Cordier had een goede redding in huis.  Na de tweede gele kaart voor Brahami leek Lokeren nog de beste kansen te hebben om de drie punten naar zich toe te trekken.  De Waaslanders konden echter niet profiteren van de numerieke minderheid en La Louvière kwam zelfs nog het dichtst bij de 2-1.  De 1-1 stand bleef echter tot het laatste fluitsignaal op het bord staan.  Naast het nieuwe puntenverlies was er nog meer slecht nieuws voor Lokeren.  De Oost-Vlamingen kampen niet alleen met heel wat blessures, maar missen tegen RC Genk ook Doll, Mady en Jukic wegens schorsing.