Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Edmond Machtensstadion
Brussels sluit de heenronde winnend af
Thomas Dubois

In een gelijkopgaande wedstrijd versloeg Brussels neo-eersteklasser Roeselare met 1-0. Al na drie minuten stond de eindstand op het bord. Roeselare ging er wel voor, maar kreeg Brussels niet KO en sluit zo de heenronde af met 22 punten.

Roeselare ging in Brussels op zoek naar de eerste overwinning buitenshuis. Daarbij kon het beroep doen op doelman Sierens, die fit aan de aftrap kwam. Bij Brussels bleef Snelders geschorst aan de kant. De Camargo startte verrassend op de bank.

Brussels startte uitstekend aan de wedstrijd. Al na drie minuten stond het op voorsprong. Petö kreeg een vrije trap vanop rechts tot bij Zaaboub, die Sierens klopte. Het was de start voor een sterk openingskwartier van de thuisploeg, waarbij Sierens meermaals bedreigd werd. Halverwege de eerste helft kon Roeselare zich meer in de wedstrijd spelen en dat resulteerde in enkele kleine kansjes en één grote kans voor Eloi, die op de lat kopte. Aan de overkant kwam Culek nog eens oog in oog met Sierens, maar die kon de lob makkelijk pakken. Brussels ging zo met 1-0 de rust in.

Aan het begin van de tweede helft kregen we een nieuw spitsenduo: De Camargo en Nicoise vervingen Zaaboub en Selemani. Dit zorgde meteen voor gevaar, maar De Camargo schoot in het zijnet. Daarna herstelde Roeselare het evenwicht en kwam het af en toe gevaarlijk in de buurt van Brussels-doelman Patrick Nys. Vooral via Eloi, die duidelijk bedrijviger was dan afgelopen zondag tegen Lierse. Roeselare verdiende best een doelpuntje. Naar het einde toe gaf Roeselare het uiterste, maar tevergeefs, de Roeselarenaars gaan met lege handen naar huis.  [AN]