Datum: 27/11/2005 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Luminus Arena
Genk verdiend langs STVV
Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Genk verdiend langs STVV
Foto: © SC

Net als in Brugge heeft ook in Limburg de favoriet de plaatselijke derby gewonnen. Racing Genk klopte Sint-Truiden in eigen huis met 2-0 en komt zo voorlopig weer in de top vijf.

Racing Genk startte het best aan de wedstrijd. Toch was de eerste mogelijkheid voor Sint-Truiden.
David Vanhoyweghen leek een hoekschop binnen te koppen, maar Jan Moons kon zijn netten schoon houden. De tweede kans was voor de thuisploeg. Peeters legde goed af voor Orlando Engelaar, wiens schot naast het doel zoefde. Ook Beslija zorgde even voor oproer in de Truiense zestien, maar doelman Boeckx pakte zonder problemen.
Genk drukte STVV meer en meer terug, wat uiteindelijk resulteerde in een treffer van Tom Soetaers. De ex-Ajacied legde een voorzet van Sunday Oliseh enig mooi in doel. 1-0, een correcte ruststand.

In de tweede helft ging Genk meteen op zoek naar de ruimere voorsprong. De wc-gangers waren nog maar net op hun stoeltje gaan zitten of Beslija trapte de bal op de paal. STVV stelde daar een scherpe counter tegenover, maar die leverde niet veel op.
Iets na het uur kreeg
Mikulic dé kans om de voorsprong te verdubbelen. De Genkenaar faalde, ondanks een uitstekende pass van Steven Defour. Genk bleef drukken en bleef ook kansen creëren, maar Soley en de ingevallen Haroun faalden in de afwerking. De wissel van die laatste zorgde trouwens voor heel wat commotie, want het Genkse publiek appreciëerde niet dat trainer Hugo Broos de jonge Defour van het veld haalde.

Uiteindelijk werd het toch nog 2-0. Op aangeven van
Wamfor legde Bob Peeters de tweede van de avond binnen. Meteen ook de einduitslag, waarmee Genk zich voorlopig in de top vijf nestelt. [AN]

Vooraf