Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Stade du Tivoli
Zulte Waregem pakt een punt bij La Lou
Ruben Claesen

Na een leuke partij hebben La Louvière en Zulte Waregem de punten eerlijk verdeeld. In een kil Tivoli werd het 2-2. Zulte Waregem kwam twee keer op voorsprong, dankzij Sergeant en Meert, La Louvière kwam even vaak gelijk, goals van Mazurkiewicz en Egutu Oliseh.

La Louvière miste de geschorste Teklak en de geblesseerde Brahami. Verrassend was dat linksachter Jaroslaw Mazurkiewicz achter de twee spitsen mocht starten. Zulte Waregem moest het zien te doen zonder Tjörven De Brul en Frédéric Dupré, die beiden geschorst waren.
Op een moeilijk bespeelbaar veld kwam de eerste kans er pas na dertien minute: Jbari trapte een vrije trap op doel, Sengier redde met de voet. De eerste kans voor Zulte Waregem kwam er vijf minuten later: Salou schoot tot twee keer toe op Cordier, die hem uiteindelijk ook pakte. Na twintig minuten spelen stond Zulte Waregem ei zo na op voorsprong. Tim Matthijs kon Cordier uitschakelen, maar hij week te ver uit en trapte de bal op de paal. Even na het halfuur kwamen de bezoekers dan toch op voorsprong. Ibrahim Salou hield de bal goed bij, gaf hem aan Sergeant die zijn achtste van het seizoen rustig in doel schoof. La Louvière leek niet aangeslagen en begon kansen te creëren. George Blay trapte een vrije trap recht op Sengier, Jbari kopte een voorzet centimeters naast. Op slag van rust kwam de thuisploeg dan toch op gelijke hoogte. Emeran met de voorzet naar Mazurkiewicz, die de bal in twee keer voorbij Sengier werkte: 1-1, meteen de ruststand.

In de tweede helft kwam Essevee al vroeg weer op voorsprong. Stijn Meert ontfutselde de bal van Blay en lobde de bal mooi over Cordier: 1-2. Tien minuten later stond het alweer gelijk. Stefaan Leleu stopte Julien Pinelli in het strafschopgebied, Egutu Oliseh trapte de penalty netjes in het dak van het doel. La Louvière voelde dat er wat in zat, maar de kopballen van Ekani en Lecomte waren net niet goed genoeg gericht. Zulte Waregem bleef ook niet bij de pakken zitten. Eerst knalde Sergeant de bal tegen de deklat, de kopbal van de ingevallen Thiebaut ging nipt naast. 2-0 bleef het. [AN]