Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Edmond Machtensstadion
Brussels en Lokeren delen de punten
Filip Van der Elst

Het duel tussen FC Brussels en Sporting Lokeren, twee middenmotors, eindigde op een logisch 1-1 - gelijkspel. Beide ploegen staan in mekaars buurt, en dat liet zich ook merken in het spelbeeld. Geen van beide ploegen kon het laken echt naar zich toe trekken, en ze konden zich beiden dan ook verzoenen met de einduitslag.

Het was niet makkelijk om op het harde Molenbeekse veld mooi voetbal te brengen. De eerste mogelijkheid kwam er op het kwartier, maar De Camargo, die mogelijk zijn laatste wedstrijd voor Brussels speelde, kon de  doorgekopte bal van Culek niet verzilveren. Lokeren was de betere ploeg, maar kon geen hele grote kansen creëren. Bancé en Kristinsson konden eventjes dreigen, maar het was aan de overzijde dat Milojevic een inzet van Kristof Snelders moest pareren. Eventjes later lukte de kleine Antwerpenaar dan toch zijn eerste van het seizoen, toen hij een slecht weggewerkte hoekschop binnenwerkte. Vlak voor rust verdubbelde De Camargo bijna de voorsprong, maar zijn schot ging nipt voorlangs.

Na de rust kwam Lokeren in actie, en bij de tweede mogelijkheid was het ook voor hen raak. Bruno redde een kopbal van Bancé nog op de lijn, maar toen vlak erna ook de Brusselse verdediging een hoekschop slecht wegwerkte, kon Overmeire de bordjes in evenwicht zetten. Lokeren leek nu voluit voor de volle buit te willen gaan, maar viel vrijwel onmiddellijk terug, en Brussels probeerde de match in handen te nemen. Dat resulteerde in een paar goeie mogelijkheden voor onder andere Culek en tweemaal Snelders, maar scoren deed geen van beide ploegen meer. Toen Milojevic nog een laatste kopbal van De Camargo uit z'n doel ranselde, bloedde de wedstrijd dood, en kon de eerste gekleurde scheidsrechter in de Jupiler League, Jerome Efong Nzolo, tien minuutjes later een einde maken aan zijn (probleemloos) debuut in eerste klasse. [AN]