Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Lierse kan weer winnen
Ronny anthonis

Lierse hield op eigen veld de drie punten thuis tegen een ontzettend zwak Beveren. Iakovenko en Mujanovic schoten Lierse naar de zevende hemel. De Pallieters domineerden heel de partij en pakten dus de nodige overwinning en de daarbij horende verademing. De frustratie bij de Beverse Ivorianen liep hoog op, de Waaslanders beëindigden de partij met slechts negen spelers.

Lierse begon zeer aanvallend ingesteld aan de partij en dwong meteen enkele halve kansen af. De eerste echte kans ging er wél meteen in. De jonge Iakovenko kon een voorzet aan de tweede paal mooi binnenwerken. De vreugde was zelfs zo intens dat Iakovenko na zijn vieren de gele kaart onder de neus kreeg. Beveren kon maar geen vuist maken met drie gele kaarten op tien minuten tot gevolg. Lierse bleef domineren, maar buiten een mooie lob van Iakovenko kwam het niet meteen tot doelgevaar. Beveren kwam in de eerste helft helemaal niet in het stuk voor, slechts één keer konden de Waaslanders op doel schieten.

Lierse-doelman Yves Van der Straeten liet zich tijdens de rust vervangen omdat hij last had van duizelingen. De Pallieters bleven gewoon op het elan doorgaan en stapelden de kansen op. Tot 2-0 kwam het niet ondanks pogingen van alweer Iakovenko, Nunes en Mrdja. Mujanovic was wat later wel aan het feest.  Tien minuten voor tijd schoot hij Lierse op rozen na een perfect uitgespeelde counter. Ondertussen was Tokpa al uitgesloten, vijf minuten voor tijd mocht ook Diabis gaan douchen. Het werd ook nog bijna 3-0 maar de paal en het zware veld dachten daar anders over.

Lierse kan tevreden zijn over het gespeelde spel en de doelpunten, al liep het bij Beveren voor geen meter. Door het gelijkspel van STVV tegen Standard komen de Pallieters twee puntjes dichter bij Sint Truiden. [AN]