Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Le Canonnier
Charleroi wint Henegouws derby
Kristof Blomme

Charleroi wist met 1-2 te winnen bij Moeskroen. De Karolo's halen op die manier 6/6 na de winterstop. Hierdoor stijgt het naar een veilige tiende plaats in het klassement.

Beide ploegen begonnen rustig aan de partij. Bij de eerste kans was het echter al raak voor de bezoekers. Toyes blunderde en Orlando profiteerde om de bal binnen te prikken. De verdediger voelde zich blijkbaar niet lekker op het harde veld, want vijf minuten later ging hij opnieuw in de fout. Luzi kon de doorgebroken Oulmers nu wel stuiten. Charleroi bleef de enige ploeg die gevaarlijk was. Eerst moest Luzi ingrijpen op een schot van Oulmers, even later stond de Fransman weer paraat op een schot van Christ. Na een halfuur pas de eerste noemenswaardige poging van de thuisploeg. Grondin zette zich achter een vrije trap, maar hij knalde hoog over.

Na de koffie begon Charleroi weer het best. Akgül trapte in één tijd op doel, maar Luzi behoedde zijn ploeg voor een grotere achterstand. Na twintig minuten mocht Sanchez namens de thuisploeg Laquait op de korrel nemen. De bezoekende goalie redde puik. De tweede helft had nog weinig om het lijf. Tien minuten voor tijd knalde Noukeu de laatste kans hoog over. Moeskroen blijft hierdoor in de onderste regionen van het klassement.