Veel voetbal op zaterdag

Kristof Blomme
| 0 reacties
Veel voetbal op zaterdag
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zaterdagavond zijn er opnieuw zeven wedstrijden. Standard kan alleen leider worden als het STVV weet opzij te zetten. Dat zou hen een bonus van vier punten op Anderlecht opleveren. Paars-wit ging gisteren immer met 2-0 de boot in bij Germinal Beerschot. De (sub)topper van deze speeldag is echter Racing Genk tegen Westerlo, net nummer zes tegen het nummer vijf. Zulte-Waregem moet blijven bevestigen. Nu wordt La Louvière partij gegeven. Hekkensluiter Lierse houdt best de drie punten thuis tegen Beveren. Andere partijen zijn Cercle - Gent, Brussels - Lokeren en Moeskroen - Charleroi.

Standard kan voorlopig alleen leider worden. Dat de Kanaries hun huid duur zullen verkopen is echter wel duidelijk. Het staat voorlaatste en dus wordt het tijd dat de hel van Staaien nog eens ouderwets brandt. De thuisploeg kan nog steeds niet rekenen op Santalab en Kalisa. Peeters zit een schorsingsdag uit. Simaeys is nog een twijfelgeval. Speelt hij niet, dan wordt hij vervangen door Wisniovski. Standard recupereert ten opzichte van de bekermatch tegen AA Gent Conceiçao en Rapaic. Deflandre en Negouai moeten geschorst toekijken. Sarr en Dembele komen in hun plaats. 

Racing Genk is op revanche belust na de nederlaag vorige week tegen Charleroi. De Limburgers staan al zeven punten achter op het leidersduo. Nog meer schade kunnen ze dus maar best vermijden. Westerlo telt één punt meer dan Genk. Vorige week ging het ook de boot in, tegen Germinal Beerschot. Kan het ook nog winnen zonder Coelho? Bij de thuisploeg zijn Bailly, Claessens, Daerden en Remacle niet fit. Die laatste zal zeker enkele weken buiten strijd zijn. Beslija vertrok alsnog naar Hearts en is er dus ook niet meer bij. Westerlo moet het nog doen zonder Elejiko en Delen. De ploeg die verloor van GB krijgt allicht een herkansing.

Zulte-Waregem gaat op bezoek bij La Louvière. De West-Vlamingen blijven tot nu toe de knappe vierde plaats bevestigen. Vorige week werd Standard kansloos gelaten op Sclessin. La Louvière staat nog steeds net boven de degradatiezone. Puntengewin is dus absoluut noodzakelijk. De Wolven kunnen niet rekenen op Brahami en Baynon die out zijn. Teklak zit een schorsingsdag uit. Bij de bezoekers is enkel Vandendriessche nog geblesseerd. Daarnaast zijn Dupré en De Brul wel geschorst. Dindeleux en Matthys komen hierdoor in de ploeg ten opzichte van vorige week. Breleur en Merlier zijn nog niet wedstrijdfit na een lange afwezigheid. 

Brussels en Lokeren zijn twee ploegen uit de buik van het klassement. Beide clubs hoeven zich geen zorgen te maken om de degradatie en kunnen dus vrank en vrij voetballen. Bij de thuisploeg keert Igor De Camargo terug uit schorsing. Hij speelt wellicht als enige spits. Wordt het zijn laatste match bij de Brusselaars? Niçoise moet geschorst toekijken. Clement is de enige die niet fit is. Lokeren kampt nog steeds met een blessuregolf. Bouabe, El Mouataz, Gretarsson, Drulic, Van Handenhoven, Vukomanovic en Joao Carlos kunnen nog niet aantreden. Kristinsson keert wel terug uit schorsing. Besnik Hasi kan zijn debuut maken voor Lokeren. Deze match is tevens de eerste partij in de hoogste klasse die geleid wordt door een zwarte scheidsrechter: Jerome Efong Nzolo

Cercle Brugge geeft in het eigen Jan Breydelstadion AA Gent partij. De Bruggelingen zorgden vorige week nog voor een halve stunt door Anderlecht op 2-2 te houden. Gent wist vorige week te winnen en staat voorlopig achtste. Cercle moet linksachter Van Mol missen, die geschorst is. Hierdoor maakt Portier allicht zijn debuut voor de Bruggelingen. Viane en Pinas zijn out. Ook middenvelder Boi is nog onzeker met een blessure aan de achillespees. Gent moet niemand missen wegens schorsing of blessure. Foley en Smoje komen dus gewoon weer in de ploeg. Zes spelers staan wel op slechts één kaart van schorsing.

Charleroi speelt een Henegouws derby bij Moeskroen. De Zebra's wonnen vorige week knap tegen Genk. Hierdoor klom het weg uit de gevarenzone. Moeskroen moet nog steeds oppassen met een voorsprong van vier punten op de voorlaatste in de stand. Bij de thuisploeg is Oussalah voor de rest van het seizoen out met een scheenbeenbreuk. Daarnaast zijn ook Grimaldi en Tailson uitgeschakeld. Bij Charleroi zijn enkel Defays en Serebrennikov twijfelachtig. 

De laatste partij op zaterdag is die tussen Lierse en Beveren. De Pallieters staan voor een tweede belangrijke partij tegen een rechtstreekse concurrent. Vorige week werd nog nipt gelijk gespeeld tegen Sint Truiden. Nu moet er gewonnen worden, wil het nog enigszins kans maken op de redding. Beveren telt tien punten meer in de stand. De thuisploeg moet Snoeckx missen die op de strafbank zit. Buyens, De Corte, Goris en Timmermans zijn geblesseerd. Tohoua keert terug uit schorsing. Nieuwelingen Kim, Vandenbroeck en Gilmar zijn nog niet speelgerechtigd. Beveren moet enkel Arunina missen, wegens blessure.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties