andAnderlecht
gnkKRC Genk
Datum: 04/02/2006 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Lotto Park

Herbeleef Anderlecht - KRC Genk (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Anderlecht en KRC Genk live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Vooraf
We moeten u wellicht niet meer meegeven dat deze wedstrijd voor beide ploegen van vitaal belang is. De supporters lijken nog één keer vol achter hun ploeg te gaan staan, en de sfeer in het Astridpark is dan ook zoals tevoren. Anderlecht start met Tihinen en De Man achterin, voorin komt Serhat Akin opnieuw in het elftal ten koste van Grégory Pujol. Aan de overkant moest Soetaers passen, hij wordt vervangen door de defensievere Justice Wamfor, naast Soley Seyfo. Ook Kevin Vandenbergh mag het nog eens proberen vanaf de aftrap.
Opstellingen
Anderlecht: Proto Silvio, Zewlakow Michal, Tihinen Hannu, De Man Mark, Deschacht Olivier, Wilhelmsson Christian, Vanderhaeghe Yves, Zetterberg Pär, Goor Bart, Frutos Nicolas Alejandros, Akin Serhat.
Racing Genk: Moons Jan, Cornelis Hans, Mikulic Tomislaw, Verdonck Sven, Vandooren Gonzague, Soley Seyfo, Wamfor Justice, Defour Steven, Engelaar Orlando, Peeters Bob, Vandenbergh Kevin.


Scheidsrechter
Rust
Het werd, ondanks drie doelpunt, een weinig amuserende eerste helft, waarin Goor, Zetterberg en Vandenbergh tot scoren kwamen. Alles blijft dus nog mogelijk, al heeft Genk het wel érg moeilijk om kansen te creëeren. Het was een aggressieve eerste helft, met veel overtredingen.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
7
Vrije trap van Pär Zetterberg, Frutos troeft Seyfo af in de lucht maar kan niet precies afdrukken, de bal zoeft over.
12

Goal
Doelpunt van Bart Goor (Onbekend Onbekend)
Bart Goor trapt een hoge bal in één tijd met zijn mindere rechter, de bal verdwijnt enig mooi in de hoek. Een enorme ontlading was het voor een in spanning gehuld Astridpark.
13
Mikulic steekt zijn knie uit, waar Christian Wilhelmsson graag over gaat. Erg licht contact, maar wel een strafschop voor Anderlecht, al kunnen we vragen stellen bij de sportiviteit achter de actie van de Zweed.
15

Goal
Doelpunt van Pär Zetterberg (Onbekend Onbekend)
Zetterberg zet de strafschop koelbloedig om, en draagt zijn doelpunt op aan Franky Vercauteren, die duidelijk nog steeds het vertrouwen van de spelersgroep krijgt. 2-0 voor Anderlecht, leeft Genk nog?
22
Wilhelmsson anticipeert goed op een doorgekopte bal van Frutos, maar wordt (terecht) afgevlagd wegens buitenspel. De Argentijn wint voorlopig alles in de lucht van Seyfo en Verdonck.
24
 Gele kaart voor Seyfo Soley
Prachtige beweging van Wilhelmsson, in de fase die erop volgt wordt Zetterberg tegen de zoden gewerkt door Seyfo, die voor de harde tackel geel krijgt.
33

Goal
Doelpunt van Kevin Vandenbergh (Onbekend Onbekend)
Mooi uitgespeelde counter van Racing Genk, met Engelaar, Peeters en in diens rebound tenslotte Vandenbergh, die het leer in doel werkt. Eén kans, één goal voor de Limburgers, al zat Silvio Proto er nog even tussen.
40
Zetterberg wordt tot twee maal toe neergehaald, Defour was de man met de grootste charge, maar blijft onbestraft.
52
Ook de tweede helft start erg aggressief, het tumult blijft maar oplaaien. Vooral Vanderhaeghe heeft het lastig met de kleine Steven Defour.
54
 Gele kaart voor Tomislaw Mikulic
Na een opeenvolging van overtredingen krijgt Mikulic geel voor een fout op Wilhelmsson.
54
De daaropvolgende vrije trap wordt door Frutos rakelings naast gekopt. Anderlecht is nu duidelijk de betere ploeg.
56
Steven Defour trapt na op Bart Goor, en had een rode kaart verdiend. Paul Allaerts, die het vanavond erg lastig heeft, laat het allemaal passeren.
58
 Gele kaart voor Olivier Deschacht
Paul Allaerts lijkt de teugels nu helemaal te verliezen. Na een opeenstapeling van harde tackels krijgt Olivier Deschacht geel voor een wel heel lichte overtreding.
60
Een onbestrafte overtreding op Wilhelmsson doet de gemoederen nog meer oplaaien, het wordt nog een lange avond voor Allaerts.
64

Goal
Doelpunt van Nicolas Frutos (Onbekend Onbekend)
Frutos lijkt zich nu toch in de gunst van het publiek te spelen, met zijn tweede doelpunt in evenveel thuiswedstrijden. Opnieuw kopt de Argentijn een vrijschop van Zetterberg door, en het leer verdwijnt in doel.
66

Goal
Doelpunt van Bart Goor (Onbekend Onbekend)
Anderlecht plaatst opnieuw een versnelling, en scoort net als in de eerste helft tweemaal in twee minuten. Bart Goor beleeft een schitterende avond tegen zijn ex-club, en lukt zijn derde goal van de competitie.
70
Uitstekende mogelijkheid voor Wilhelmsson, die Genk helemaal koud kon maken, maar de Zweed krijgt de bal niet tussen de palen.
72
Vervangen Thomas Chatelle
Ingevallen Justice Wamfor


72
Vervangen Roland Juhasz
Ingevallen Nicolas Frutos

Frutos had al een tijdje last, en mag nu rusten. Juhasz komt naast Tihinen en De Man centraal achterin, Zewlakow schuift nu door naar het middenveld.
72
Vervangen Nenad Stojanovic
Ingevallen Steven Defour


75
We gaan het slotkwartier in met een pijnlijke tackel van Cornelis op Wilhelmsson, die voor één keer niet vrijwillig ging liggen.
76
Silvio Proto moet één van zijn kunstjes bovenhalen om de 4-2 te voorkomen, in de counter is Serhat net iets te egoïstisch.
77
Vervangen Faris Haroun
Ingevallen Orlando Engelaar

Engelaar uit zijn ongenoegen en loopt meteen naar binnen, zonder Hugo Broos een blik te gunnen.
77
Vervangen Mbo Mpenza
Ingevallen Serhat Akin

Veel wissels in het laatste kwartier van de wedstrijd. Mpenza krijgt nog een vijftiental minuten om te doen wat Serhat niet kon vanavond: scoren.
82
Zetterberg laat zien dat hij het nog steeds allemaal in hem heeft. Een heerlijke actie, die door Jan Moons op het nippertje gestopt wordt.
84
Silvio Proto laat opnieuw zien waarom hij en niemand anders in het doel van de Rode Duivels dient te staan. Ditmaal haalt hij een parade boven op een kopbal van Bob Peeters.
86
Mbo Mpenza krijgt een eerste kansje, maar trapt de bal hoog over.
87
Vervangen Goran Lovré
Ingevallen Pär Zetterberg

Een enorme staande ovatie voor Zetterberg, die van zijn ploegmaats op de bank knuffels en kussen krijgt. De Zweed houdt er in juni mee op, maar lijkt nog niet uitgeblust.
89
Tihinen probeert het ook even, en slaagt daar ook in als hij een drietal verdedigers in de wind zet. De actie loopt uit op een corner, die de Vliegende Fin zelf overkopt.
90
Het kan snel veranderen in voetbal: de Anderlecht-spionkop scandeert luidkeels de naam van Franky Vercauteren, waar er op Germinal Beerschot nog gevraagd werd om het ontslag van de coach.


Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.