Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Schiervelde
Roeselare wint dankzij Sierens
Thomas Dubois

KSV Roeselare heeft vanavond zijn inhaalwedstrijd gewonnen tegen Charleroi. De wedstrijd van speeldag 22 op zondag 12 februari werd door het winterweer afgelast. Roeselare won met 2-0, Vaesen en Smits zorgden voor de doelpunten. Roeselare had het in de eerste helft niet altijd onder de markt met Charleroi maar Sierens voorkwam meermaals de achterstand.

Charleroi startte zonder de geblesseerde Chabaud en Kraouche, bij Roeselare was Eloi onzeker maar hij raakte fit. De Vleesschauwer startte op de bank. Roeselare begon het best aan de partij maar in echt uitgespeelde kansen resulteerde dit niet. Naargelang de wedstrijd vorderde nam Charleroi het betere van het spel over. Orlando en Sterchele kwamen hierbij telkens oog in oog met Sierens maar telkens trok deze laatste aan het langste eind. Ook halverwege de eerste helft was het Sierens die redde wanneer Sterchele aanlegde. Naar het einde van de eerste helft kwam Roeselare dan toch beter in de wedstrijd maar tot doelpunten leidde dit niet.

Een beter Roeselare in de tweede helft. En wat Charleroi niet lukte, lukte wel voor Bjorn Smits. Hij kopte een hoekschop van Vanderbiest voorbij Laquait. 1-0 voor Roeselare. Charleroi probeert wel iets terug te doen maar tot echt gevaar leidde dit niet. Enkel Christ kon eens schieten. Het was Roeselare dat dichter bij de 2-0 kwam, een bedrijvige Malki schoot op de paal. Eloi was te verrast om de rebound te scoren. Een kwartier voor tijd kon Kere nog eens dreigen, maar keeper Sierens gaf geen krimp. Een minuut later stond het 2-0. In al het geharrewar kon Vaesen Laquait lobben en enig mooi scoren. 2-0, wedstrijd gespeeld.

Zo doet Roeselare een hele goede zaak. De zevende thuisoverwinning van het seizoen zorgt ervoor dat de Roeselarenaars nu 29 punten hebben. Roeselare is tot nu toe nog maar één keer geklopt in eigen huis, vrijdag komt Anderlecht op bezoek. Een nieuwe hoogdag voor Roeselare. Charleroi blijft in de middenmoot met één puntje meer dan Roeselare. [AN]