moeMoeskroen
andAnderlecht
0-1
Datum: 11/02/2006 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Le Canonnier
Bleek Anderlecht profiteert van misser Club
Harald Berings
| 0 reacties
Bleek Anderlecht profiteert van misser Club
Foto: © SC

Overtuigend was het allemaal niet, maar Anderlecht heeft vanavond wel de drie punten gepakt op Le Cannonier. Paars-wit profiteert zo van de misser van Club Brugge, en komt aan de leiding van de Jupiler League.

Met Moeskroen trok Anderlecht naar de ploeg in vorm. Westerlo werd met 5-0 opzij gezet, en in de beker stootte Moeskroen door ten koste van Beveren. Maar ook Anderlecht was weer in de winning mood geraakt, na de overtuigende zege tegen Genk van vorige week. Er bestaan geen zekerheden meer in het leven, evenmin bij Franky Vercauteren: hij startte vanavond voor het eerst dit seizoen met dezelfde elf namen als op de vorige speeldag. Opnieuw met drie spitsen dus: Wilhelmsson op rechts, Serhat op links en de lange Frutos centraal. Op het middenveld werd Kompany nog steeds gemist, zijn plaats werd ingenomen door Yves Vanderhaeghe. Ook Pär Zetterberg, die tegen Genk aan een reïncarnatie toe was, stond opnieuw tussen de lijnen.

De partij begon chaotisch, en scheidsrechter Johan Verbist kneep een oogje dicht wanneer Michael Zewlakow het leer in de eigen zestien (al dan niet vrijwillig) met de hand beroerde. Op het halfuur kwam er een prachtkans voor Patrice Noukeu, maar die keilde de unieke mogelijkheid hoog in de tribune. Het spelniveau bij Anderlecht was echter bedroevend, het kreeg slechts één goeie kans: net voor rust brak Wilhelmsson, de man in vorm de laatste weken bij Anderlecht, door. De Zweed kon afleggen naar Serhat Akin, maar besloot voor eigen succes te gaan, en trapte de bal voorlangs.

In de tweede periode begonnen de energiereserves bij Moeskroen stilaan op te geraken. Toch moest Silvio Proto enkele minuten na rust alles uit de kast halen om een poging van Noukeu uit zijn kooi te houden. Een minuut later verdwijnt een kopbal van Alejandro Frutos rakelings over het doel van Patrice Luzi. Maar voor de boomlange spits zou het tien minuten later dan toch gebeuren: door Serhat met de hak weggestuurd kwam hij oog in oog met de Moeskroense goalie, en de Argentijn stifte koelbloedig zijn derde goal in vier wedstrijden tegen de netten.

Wat rest was vooral veel goeie wil, maar eveneens veel geklungel bij Moeskroen. Vooral Patrick Dimbala had de 1-1 maar voor het grijpen, maar kopte recht op een uitstekend keepende Proto. Franky Vercauteren gooide de boel dan maar op slot, en bracht met Roland Juhasz voor Serhat Akin meer defensieve kracht binnen de krijtlijnen. Dat resulteerde niet in mooi voetbal, maar wel in een aanneembaar resultaat voor de vice-kampioen. Het sluipt dankzij de driepunter bij Moeskroen weer naar de kop van het klassement. Aangezien Standard, dat vanavond de meerdere was van Beveren, nog een wedstrijd minder gespeeld heeft, staan paars-wit en blauw-zwart nu naast elkaar aan de leiding. Het belooft nog een spannende terugronde te worden...

Vooraf