cerCercle Brugge
La Louvière
Datum: 11/02/2006 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Jan Breydel
Cercle pakt drie belangrijke punten
Kristof Blomme
| 0 reacties
Cercle pakt drie belangrijke punten
Foto: © SC

Onderaan het klassement heeft Cercle het duel met La Louvière gewonnen. De thuisploeg had genoeg aan een doelpunt van Pivaljevic voor de pauze om de punten thuis te houden. 

In het begin ging de match goed over en weer, maar tot veel kansen leidde dat niet. Na een kwartier trapte Emeran een goeie hoekschop. Teklak mocht koppen, maar de bal vloog over. Vijf minuten later was het opnieuw Teklak die kwam dreigen. Zijn vrije trap leverde geen probleem op voor Vandendriessche. Net voor het halfuur kwam Cercle bij de eerste echte kans op voorsprong. Pivaljevic besloot onder Cordier binnen. Tien minuten voor tijd probeerde Meyssen het van ver. Hij kon het bezoekende doel niet bedreigen. Aan de rust stond groen-zwart dan ook gevleid op voorsprong.

De tweede helft werd ontsierd door de vele gele kaarten. Er werd echter nog gevoetbald ook. Na tien minuten haalde Dekelver in één tijd uit. Zijn knal vloog voorlangs. Op het uur kopte Boi knap in. Cousin kon de bal nog uit doel houden. Cercle bleef nu kansjes creëren. Van Mol trapte op doel, maar hij vond het zijnet. Even later deelde Ekani een elleboog uit. Hij mocht op het veld blijven van Vermeirsch, die voor de rest negen gele kaarten uitdeelden. Op het einde kopte Pinas nog een voorzet van De Smet naast. Cercle won deze slappe partij en komt zo weg uit de gevarenzone.

Vooraf