Anderlecht op bezoek bij Moeskroen

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Anderlecht op bezoek bij Moeskroen
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Na de gewonnen topper tegen Racing Genk staat Anderlecht opnieuw voor een erg belangrijke wedstrijd. Net als Standard en Club Brugge hoopt de Brusselse recordkampioen dit weekend het spook van de uitwedstrijden van zich af te schudden. De Brusselaars moeten dan wel langs Moeskroen, dat het in 2006 tot nog toe opvallend goed deed.

Voor Yves Vanderhaeghe wordt het alvast een speciale wedstrijd. De middenvelder van Anderlecht keert terug naar de club waar hij vier seizoenen lang voetbalde. “
Schrijf maar gerust dat Moeskroen een ontzettend sympathieke en gezellige club is”, vertelt Vanderhaeghe in Het Nieuwsblad. “Je ziet er ook tal van Moeskroense coryfeeën als jeugdcoach terugkeren. Als regent lichamelijke opvoeding zie ik me daar later ook wel bezig. Maar ik wil zo lang mogelijk voetballen op een zo hoog mogelijk niveau. De voorbije maanden stond ik machteloos toe te kijken aan de kant, maar nu kan ik mijn energie kwijt op het veld.”

Anderlecht zal het op Le Canonnier wel moeten doen zonder Mbo Mpenza en Anthony Vanden Borre. Ook Vincent Kompany loopt er zaterdagavond niet bij. Ook Mark De Man is erg onzeker, wellicht wordt hij vervangen door Roland Juhasz.

Moeskroen – Anderlecht is ook het duel tussen de broertjes Zewlakow. Marcin speelt bij Moeskroen, Michal bij Anderlecht. “Vermits ik op rechts speel en hij diep in de spits, zullen we mekaar niet vaak tegenkomen”, vertelt Michal in Het Laatste Nieuws. “En dat is maar goed ook, want bij Moeskroen eindigden onze duels op training destijds altijd met de grootste herrie. Maar ik ben toch erg blij voor mijn broer dat hij zijn humeur en goeie moraal teruggevonden heeft. De laatste tijd zat hij bij Metz in zak en as. Hopelijk is hij daardoor wat harder geworden. Want Marcin is een goeie spits, maar hij moet wel wat meer naar zichzelf kijken. Hij moet meer een egoïst worden zoals Jestrovic, die elke penalty opeiste om zo de grote vedette onder de aanvallers te kunnen zijn.”

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties