bevBeveren
staStandard
0-1
57' Milan Rapaic (pen)
0-2
Datum: 11/02/2006 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Freethiel
Standard niet zonder moeite
Thierry Van Uffelen
| 0 reacties
Standard niet zonder moeite
Foto: © SC

Beveren kon opnieuw niet winnen in 2006. Het speelde verdienstelijk voetbal, maar punten leverde dat niet op. Standard kon pas na een strafschopdoelpunt de wedstrijd naar zich toe trekken.

Nog voor de wedstrijd op gang werd gefloten, was er een korte toespraak van ex-doelman Jean-Marie Pfaff. Hij had het vooral over de sportieve malaise die Beveren momenteel treft. Trainer Dufour ligt al enkele weken zwaar onder vuur en de resultaten blijven uit. De supporters van Beveren konden de woorden van "El Sympatico" wel smaken.

Standard was het eerst gevaarlijk, via een schot van Rapaic, maar Badjan werkte in hoekschop. Toch was het Beveren dat het gevaarlijkste aan de partij begon, maar de voorzetten kwamen meestal niet aan. De spitsen van Beveren liepen daarbij nog eens voordurend buitenspel, dus veel reden tot paniek was er niet bij Standard. Maar dat belette Conceiçao en Runje niet om een domme gele kaart te pakken voor protest. Langzamerhand herstelde Standard het evenwicht. De debuterende De Camargo had een ongelukkige avond. Hij kon één keer dreigen met een schot, maar rakelings naast.

Beveren kwam furieus uit de kleedkamer. Diallo met een goede voorzet, maar Gervinho kon er net niet bij. Even later dezelfde actie, maar alweer miste Gervinho de bal. Standard kwam er het eerste kwartier niet aan te pas. Even later toch aan actie van Geraerts. Hij werd foutief neergelegd in de zestien. Rapaic zette de penalty feilloos om, 0-1. Standard kreeg vertrouwen door dit doelpunt en dat zag je op het veld. Dit terwijl ze zich bij Beveren afvroegen hoe ze in godsnaam een doelpunt moeten scoren. In 2006 werd er nog maar twee keer gescoord in vijf partijen. Standard controleerde de partij en kon met nog één splijtende actie de wedstrijd beslissen. Geraerts legde af voor de ingevallen Niculae, die trapte meteen, 0-2 en wedstrijd beslist.

Standard neemt, na een weekje rust, gouden punten in de titelstrijd. Beveren speeldde nog eens een degelijke partij, maar of dat genoeg is valt nog af te wachten. Door puntenwinst van Sint-Truiden en Lierse, komt Beveren meer en meer in de problemen. Volgende week speelt het uit op Brugge. [AN]

Vooraf