Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Lierse wint overtuigend van Lokeren
Ronny anthonis

Lierse kon zaterdagavond overtuigend winnen van een ontzettende zwak Lokeren. De Pallieters naderen zo tot op drie punten van La Louvière en Sint-Truiden. Het werd 2-0 voor de thuisploeg tegen het door blessureleed geplaagde Lokeren van Aimé Anthuenis

De wedstrijd begon goed voor Lierse met enkele kleine kansjes en een onbegrijpelijk missen van Iakovenko voor een leeg doel. Dat was slechts uitstel van executie want na iets meer dan twintig minuten werd Mrdja hard onderuit gehaald in de grote rechthoek. Alessandro Nunes zette de strafschop feilloos om, zeven minuten later zette Wils de Pallieters helemaal op rozen. Lierse ging goed door en Lokeren faalde zelfs om één kans te creëren. Lierse had nog veel goeie kansen in de eerste helft. De onmondigheid voor doel werd echter met de resem gemiste kansen nog maar eens extra in de verf gezet.

De tweede helft was in feite een maat voor niks. Lierse beperkte zich tot controleren en bij Lokeren sloeg de frustratie toe. Dat uitte zich in twee gele kaarten voor Bancé op vijf minuten. [AN]