rwdmRWDM
wesWesterlo
Datum: 22/02/2006 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Edmond Machtensstadion
Invaller bezorgde Brussels volle buit
Rudi Zeelmaekers
| 0 reacties
Invaller bezorgde Brussels volle buit
Foto: © SC

Het was 90 minuten bibberen in het Edmond Machtens Stadion. Zowel Westerlo als Brussels bakten er maar weinig van. In de eerste helft domineerde de thuisploeg en in de tweede helft trokken de Kempenaars het laken naar zich toe.  Toch hielden de jongens van Cartier de drie punten thuis dankzij een doelpunt van Christoffer Andersen.

In de aanvangsfase konden we enkel een opportunistisch schot van Espartero en een slechte voorzet van Snelders noteren. In de vijfde minuut werd Espartero onderuit gehaald op een twintigtal meter van het Westelse doel. De vrije trap van Gorius ging wel in de hoek van het doel maar Gaspercic lag op de juiste plek. Balverlies langs beide kanten zorgde ervoor dat geen enkele degelijke aanval kon worden opgetekend in het eerste kwartier. Er was ondertussen wel een vrijschop van Janssens die uiteen spatte op de Brusselse muur en een matige combinatie tussen Espartero en Gorius, maar de pas die Culek moest bereiken kwam niet aan. In de negentiende minuut dan toch plots een kans voor Brussels. Nicoise dribbelde zichzelf vrij aan de linkerkant van het strafschopgebied en schoot op een bezoekend been. De bal viel voor de voet van Espartero maar zijn licht afgeweken schot ging naast.

De slechte passen stapelden zich op waardoor degelijk voetbal niet vertoond werd. Toch werd het weer even gevaarlijk voor het Westelse doel. Culek stuurde Nicoise weg op rechts en deze bediende Snelders. Deze laatste reageerde overhaast en mikte de bal ver weg van doel, richting zijlijn. Aan de overkant reageerde Kolar met een goede voorzet op het hoofd van Janssens maar zijn kopbal viel in de armen van Nys. Brussels mocht dan wel het meeste balbezit hebben, veel nuttige dingen vingen ze daar niet mee aan. Selemani nam met een harde vrijschop Gaspercic onder vuur maar de goalie van Westerlo keerde het leder met de vuisten. 

Al in de eerste helft moest Kolar (geblesseerd) noodgedwongen het veld verlaten. Ntuka nam zijn plaats in. In de slotfase van de eerste helft probeerde Uwoeri met buitenkant rechtervoet de bal in de verste hoek te krullen vanop links maar Nys loste dit zonder problemen op. Weinig goed voetbal, veel slordigheden en dus logisch dat na 45 minuten de twee nullen nog op het bord stonden.

Het beloofde een gelijkaardige tweede helft te worden maar na 5 minuten was er toch al een hele goede mogelijkheid voor Westerlo. Een voorzet van Van Arwegen werd door Nys gekeerd en zowel Janssens als Uwoeri kregen de bal niet over de lijn. Westerlo kon Brussels even onder druk zetten en dit leverde drie hoekschoppen op rij op. Westerlo wist Brussels tot op de eigen helft te drukken en de gastheren hadden daar behoorlijk wat moeite mee. Vanarwegen zorgde op zijn eentje voor gevaar door zich door te zetten op de linkerflank. Zijn dribbel richting centrum werd afgerond met een schot dat links van het doel verdween. 

Even later kopte Van Kerckhoven een hoekschop op het dak van het doel. Brussels ontsnapte even aan de bezoekende druk en na twee hoekschoppen wist Westerlo een goede counteraanval op te zetten. De doorsteekpas van Ntuka werd door Van Arwegen op Nys geknald. De daaropvolgende hoekschop was een maat voor niets. Helleputte moest de geblesseerde Wagemakers vervangen door Utaka waardoor Ntuka terug een rij naar achter schoof. Brussels kon dan weer even dreigen via Nicoise die vanop rechts wederom Elejiko wist uit te schakelen. Zijn voorzet strandde echter weer op Gaspercic.

Dan was het weer de beurt aan Westerlo met een goed schot van Uwoeri. Nys kon nauwelijks reageren maar redde toch met de voeten. Even later mocht Espartero met de bal aan de voet tot aan de rand van het Westelse strafschop gebied wandelen maar zijn schot was veel te zwak om een bedreiging te vormen voor Gaspercic. 

Ondertussen werd Snelders voor Andersen gewisseld bij Brussels. Westerlo kreeg nog vers bloed van Mosia ten koste van Uwoeri. Andersen zou zich positief tonen in de slotfase. Eerst wist hij lijfwacht Verheyen af te schudden bij een pas van Espartero. Andersen schoot eerst nog op Gaspercic maar even later mocht hij een slecht weggewerkte voorzet vrijuit binnenkoppen dankzij verwarring in de Westerlo-verdediging. Brussels behaalde hierdoor een gevleide overwinning en klom zo twee plaatsen hoger in de rangschikking.