Stadion: Luminus Arena

Herbeleef KRC Genk - La Louvière (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen KRC Genk en La Louvière live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Racing Genk ontvangt vandaag het felgeplaagde La Louvière. Genk kan terug beroep doen op Vandooren die terugkeert uit schorsing. Ook Stojanovic en Cornelis lopen er terug bij voor Genk. La Louvière wist afgelopen week nog knap te stunten in Luik. Vandaag zal het dat kunstje in Genk moeten proberen te herhalen zonder de geschorsten Lecomte en Blay. Claude Bourdhouxe is de scheidsrechter van vanavond.
1
We zijn eraan begonnen in het Fenix stadion.
5
Voorlopig is de studieronde nog bezig.
6
Een eerste keer Racing Genk. Een voorzet van Chatelle komt via het hoofd van Defour en de hand van Cordier in hoekschop.
8
Opnieuw Genk. Defour zet voor en Pocognoli kan er net niet bij.
20
Jan Moons krijgt de noppen van Hans Cornelis tegen zich. De Genkse doelman bloedt hevig en zal allicht moeten worden vervangen. Hij was voor aanvang van de wedstrijd ook al twijfelachtig.
21
In de fase waarin Moons geblesseerd raakte kreeg La Louvière wel een zeer goede kans. Glouftsis zag zijn schot van de lijn worden gekeerd.
25
Het heeft eventjes geduurd, maar Genk kan toch opnieuw beschikken over doelman Moons.
30
De Genkse aanvallen verlopen te statisch. Kevin Vandenbergh mag nu al zo goed als zeker zijn dat hij in actie zal mogen komen vandaag, want goed is het niet wat Genk op de verwarmde mat legt.
36
De tweede reuzekans voor de bezoekers. Bozak krijgt de bal met een gelukje toch voor zijn voeten en hoeft de bal maar in doel te schieten, maar hij schiet over ... de bal.
40
Nu toch eventjes druk van de thuisploeg, maar verder dan enkele afgeblokte schoten en bijna doelpogingen komt de thuisploeg niet.
45
Dankzij de blessure van Moons tellen we zes minuten extra bij.

Scheidsrechter
Rust
We zijn halverwege in Genk. Goed was het niet en 0-0 is min of meer terecht aan de rust.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Kan Genk beter doen in de tweede helft?
46
Vervangen Youssef Sofiane
Ingevallen Stavros Glouftsis

47
Genk komt goed weg. Het schot van Mazurkiewicz wordt door Moons uit het doel gehaald.
50
Vervangen Justice Wamfor
Ingevallen Sven Verdonck

Het Genkse publiek kan er niet om lachen.
53
Genk probeert wat druk te zetten, maar in kansen resulteert dat nog niet.
56
 Gele kaart voor Egutu Oliseh

61

65
Vervangen Kevin Vandenbergh
Ingevallen Thomas Chatelle

Vandenbergh moet het dan maar forceren voor de Limburgers.
70
La Louvière is nog twintig minuten verwijderd van de tweede stunt in een halve week.
75
 Gele kaart voor Quentin Durieux

80
De laatste tien minuten zijn ingegaan. Wie trekt het laken naar zich toe?
85

Goal
Doelpunt van Bob Peeters (Sébastien Pocognoli)
Bob Peeters doet het opnieuw voor Racing Genk. Pocognoli zet uitstekend voor en lange Bob kopt de 1-0 al vallend voorbij doelman Cordier.