Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Het Kuipje
Logisch gelijkspel in Westerlo
Thomas Dubois

In een saaie wedstrijd speelden Westerlo en Charleroi terecht gelijk. De eerste helft zorgde voor niks noemenswaardigs, in de tweede helft kwam er dan toch meer animo én een doelpunt voor Charleroi. In de slotfase maakte Westerlo gelijk.

De wedstrijd kwam heel traag op gang. De eerste kans kwam er na een goede tien minuten voor Westerlo, Utaka schoot echter onbesuisd over. Diezelfde Utaka kon op het halfuur de tweede kans van de wedstrijd richting doel koppen maar Laquait pakte zonder problemen. Verder was het een sfeerloze eerste helft met vooral veel slordigheden en balverliezen. Er was nog enige opschudding kort voor rusten toen Serebrennikov een voorzet bijna in eigen doel devieerde. Maar daar bleef het bij. Scheidsrechter Flament floot dan ook af bij een 0-0 ruststand.

Even dreigde de tweede helft te ontaarden in hetzelfde scenario. De tweede helft begon zoals de eerste eindigde. Het was dan ook op een vrije trap dat Charleroi de score opende. Akgul devieerde de voorzet in doel en bracht zo wat meer vuur in de wedstrijd. Dat doelpunt was het sein voor Westerlo om iets terug te doen, plotseling waren er toch enkele kansen. Maar onder meer Owoeri kon niet scoren. Bij Charleroi miste Sterchele de kans op de zegezekere 0-2. In de slotfase kreeg Westerlo loon naar werken, een vrije trap van Janssens werd gelost door Laquait en Ntuka kon de rebound binnen tikken. Even later miste Owoeri nog de kans op de 2-1. [AN]