Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Luminus Arena
Geen problemen voor Genk
Filip Van der Elst

Racing Genk kende zaterdagavond weinig moeite met een zwak Brussels. Ook al viel het enige doelpunt na de rust, vooral in de beginfase creëerde Genk heel wat kansen. Na de 1-0 kon Brussels eigenlijk weinig weerwerk bieden, maar Genk vergat de klus af te maken. Door deze overwinning blijven de Limburgers in de buurt van de bovenste regionen van het klassement.

Genk zette onmiddellijk druk op de Brusselse verdediging, die het bijgevolg reeds snel begaf. Een schot van Defour spatte uiteen op de paal, en daarna blonk vooral Kevin Vandenbergh uit in het missen van kansen. Eerst mikte hij op Patrick Nys, daarna moest laatstgenoemde, omwille van een blessure aan de kuit (zijn seizoen en carrière zitten er waarschijnlijk op...), vervangen worden door Istvan Dudas, maar dat deerde Genk niet: Vandenbergh miste nog een tweetal uitstekende mogelijkheden, waardoor we gingen rusten met een scoreloos gelijkspel. Brussels is gedurende die hele eerste periode nauwelijks gevaarlijk geweest, en mocht blij zijn dat het nog steeds geen tegengoal had moeten incasseren.

Na de rust herstelde Brussels min of meer het evenwicht, en creëerde het zowaar vrij snel zijn eerste kans: Moons moest een lobje van Haydock in hoekschop duwen. Maar kort daarop kwam Nenad Stojanovic alleen voor Dudas uit, en hij miste niet. Vandenbergh daarentegen wel, toen hij nog maar eens oog in oog met de Servische invallersdoelman van Brussels kwam te staan. De beste kans voor de bezoekers kwam er toen Snelders een voorzet van Niçoise richting doel trapte, maar Moons pareerde goed. Verder kon Brussels echter niet meer dreigen, en was het vooral Genk dat de slotfase domineerde. Invallers Engelaar en Haroun zorgden ei zo na nog voor een (verdiende) 2-0, maar het bleef toch 1-0, en dat heeft Brussels vooral te danken aan een uitstekende invalbeurt van Dudas. [AN]