Drukke zaterdagavond in Jupiler League

Kristof Blomme
| 0 reacties
Drukke zaterdagavond in Jupiler League
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zaterdagavond staan er in de Jupiler League veel matchen op het programma. Enkel Westerlo - Charleroi staat op zondag geprogrammeerd. Gisteren al kwam Anderlecht niet verder dan 1-1 tegen Lokeren. Dat opent perspectieven voor Standard. Indien de Rouches op Sclessin Moeskroen het nakijken geven komen ze op één punt van de leider. Club Brugge staat weer voor een aartsmoeilijke opdracht. In Gent staat de derde plaats op het spel. Zulte Waregem kan tegen Beveren profiteren van de strijd tussen Gent en Club. Ook onderin staan met Cercle - Lierse en La Louvière - Sint-Truiden interessante partijen op het programma.

Standard speelt een belangrijke thuismatch tegen Moeskroen, vooral na het puntenverlies van Anderlecht gisteren. Standard heeft al negen keer niet meer verloren, al speelde het daarbij wel vijf keer gelijk. Moeskroen knokt al een heel seizoen voor het behoud. Nu kan het al wat rustiger ademhalen. Het staat zes punten voor de voorlaatste in de stand. Bij de thuisploeg zijn Costa en De Camargo geblesseerd. Conceiçao is geschorst en komt normaal niet meer in actie dit seizoen. Hij wordt vervangen door Moreira. Rapaic keert wel terug in de ploeg ten nadele van Kovalenko. Bij Moeskroen zijn Oussalah, Fellahi en Grimaldi out. Charlet zit op de strafbank. Custovic en Zewlakow vormen een gevaarlijk aanvalsduo. 

AA Gent - Club Brugge is, om 18 uur, de topper van deze speeldag. De Buffalo's tellen een achterstand van vier punten op blauw-zwart. Mits winst komt plaats drie dus heel dichtbij. Club, dat vorige week een mokerslag kreeg, moet nu proberen plaats drie veilig te stellen. Bij de thuisploeg is Beausejour geblesseerd. Zoko moet geschorst toekijken. Voorin wordt Foley de enige spits, gesteund door de kleine Boussoufa. Vrancken en De Beule zijn licht geblesseerd, maar raken normaal toch fit. Bij Club zijn Butina, Lange en Valgaeren er niet bij. Ceulemans wou nog niks prijsgeven, maar waarschijnlijk starten Verheyen en Ishiaku voorin. Van Heerden zou dan in de ploeg komen ten nadele van Portillo

Zulte Waregem kruist de degens met Beveren. Voor beide ploegen staat er heel wat op het spel. De West-Vlamingen kunnen profiteren van de strijd tussen Gent en Club. Het telt voorlopig evenveel punten als Gent. Beveren staat laatste en moet dus nog keihard knokken om de degradatie te ontlopen. De degradatie is niet onvermijdelijk, want La Louvière, Lierse en Cercle staan dichtbij. Bij de thuisploeg zijn Sergeant en Minne geblesserd. Dupré is geschorst. Beveren moet enkel de geschorste Seka missen. Iedereen is fit, ook Arunina

Genk moet thuis tegen Brussels absoluut winnen om de aansluiting te behouden. Het telt voorlopig een achterstand van zeven punten op Club Brugge, waardoor Europees voetbal ver weg lijkt. Brussels heeft niks te winnen of te verliezen. Het staat voorlopig tiende en speelt enkel nog voor de eer. Bij Genk liggen Bolat, Peeters, Soetaers en Verdonck in de lappenmand. Claessens en Daerden maken, na een lange afwezigheid, hun rentree in de basis. Van Dooren en Engelaar vallen hierdoor uit de ploeg. Bij Brussels zijn Clement en Theunis nog steeds out. Er zijn maar liefst vier spelers geschorst: Petö, Culek, Sanogo en Selemani

Westerlo en Charleroi werken zondag een duel af in de middenmoot. Ze staan respectievelijk achtste en negende. De Walen tellen wel slechts één puntje minder dan Westerlo. Bij de thuisploeg blijven De Wilde, Verheyen en Beloufa geblesseerd. Utaka moet het voorin weer alleen rooien. De Zebra's kunnen niet rekenen op Oulmers en Chabaud. Ciman is twijfelachtig door een voetblessure. 

Ook voor Germinal Beerschot en Roeselare lijkt het seizoen al voorbij. GB staat twaalfde en telt tien punten meer dan La Louvière. Indien Cercle in beroep ongelijk krijgt kunnen dat zelfs twaalf punten worden. Roeselare telt één punt meer en speelt dus een meer dan behoorlijk seizoen. Bij de Ratten is enkel Rachid geblesseerd. Van der Weerden en Milenkovic moeten geschorst toekijken. Bij Roeselare is iedereen beschikbaar. Smits, Dufoor en Vaesen zijn licht geblesseerd, maar komen normaal toch aan de aftrap. 

La Louvière - Sint-Truiden is een wedstrijd in de kelder van het klassement. De Wolven moeten absoluut winnen tegen een rechtstreekse concurrent. Ook de Limburgers doen er goed aan om punten te pakken. De kloof tussen beide ploegen is vier punten in het voordeel van de bezoekers. Bij de thuisploeg zijn Brahami, Montoya, Sprio en Rogerio er niet bij. Mazurkiewicz is geschorst. Bij STVV is enkel Kalisa uitgeschakeld. Delorge kijkt geschorst toe. Buvens is twijfelachtig.

Ook de laatste partij is een heus degradatieduel. Cercle Brugge ontvangt namelijk Lierse. Cercle speelt een lamentabele terugronde en werkte zich hierdoor zwaar in de problemen. Lierse deed het na de winterstop goed en kwam terug uit een quasi uitzichtloze situatie. De Pallieters tellen slechts één punt achterstand, er staat dus veel op het spel. Bij Cercle blijven sterkhouders Viane en Svetlicic out. Grondin is geschorst, terwijl Meyssen niet bij de selectie zit. Hij onderhandelde met Lierse over een contract voor volgend seizoen. Bij de bezoekers zijn enkel Goris en Timmermans geblesseerd. Andic en Imschoot zitten op de strafbank. Mrdja komt terug uit schorsing.  
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties