Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Roeselare houdt G. Beerschot in bedwang
Ruben Claesen

Roeselare heeft een puntje kunnen halen bij Germinal Beerschot. De bezoekers kwamen al heel vroeg op voorsprong via Dufoor, maar vlak voor rust maakte Messoudi de achterstand ongedaan. In de tweede helft gebeurde er aanvankelijk niet veel, maar een kwartier voor tijd maakte Vaesen er wel 1-2 van. Topschutter Dosunmu zorgde ervoor dat de thuisploeg toch nog langszij kwam.

Bij Germinal Beerschot was Nordin Rachid geblesseerd, Chris Van der Weerden en Ninoslav Milenkovic geelgeschorst. Bij Roeselare waren er geschorsten noch noemenswaardige blessures.

Al na twee minuten mocht Luciano grabbelen. Germinal Beerschot was nochtans sterk gestart, maar kwam toch op achterstand. Een knap hakje van Dufoor, na een eerste tegenprik van de West-Vlamingen. De reactie van Germinal Beerschot liet niet lang op zich wachten, Cruz probeerde van ver, Sierens moest zijn vuisten gebruiken. Op het kwartier gaf Cruz de bal mee aan Victor die alleen op Sierens af mocht gaan, maar die had een knappe save in huis. Tien minuten voor rust kwam Dufoor na enkele defensieve blunders van de thuisploeg alleen voor Luciano, maar de Braziliaan hield de Belg op knappe wijze van de 0-2. Vlak voor rust dan hingen de bordjes weer in evenwicht. Na een mooie persoonlijke actie trapte Messoudi de bal hard voorbij Jurgen Sierens, meteen ook de ruststand.

Na tien minuten spelen in de tweede helft kwam de thuisploeg bijna op voorsprong, maar Sierens behoedde zijn ploeg tweemaal voor de achterstand. Eerst op een schot van Hendrickx, dan op een kopbal van De Roeck. Op het uur probeerde Cruz van ver, zijn poging ging over. Toen er nog een kwartier te spelen was kwamen de bezoekers opnieuw op voorsprong. Vaesen kon een vrije trap van Smits binnenwerken: 1-2. Vijf minuten later was het alweer gelijk, een vrije trap van Pieter-Jan Monteyne werd door Dosunmu binnengelopen. De reactie van Roeselare liet niet lang op zich wachten, een minuutje later kopte Annys bijna binnen, Luciano da Silva had een knappe redding in huis. Even later haalde Messoudi uit van ver, Sierens moest zich volledig strekken om de 3-2 te voorkomen. De 3-2 zou er ook niet komen, het bleef 2-2. [AN]