Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Jan Breydel
Cercle wint van zwak Lierse
Ronny anthonis

Cercle Brugge won zaterdagavond de degradatietopper van Lierse. Veel weerwerk kregen de Bruggelingen niet van Lierse, dat ontstellend zwak voor de dag kwam. Na de euforie van de voorbije mag Lierse zich stillaan weer zorgen beginnen maken. Gelukkig voor de Pallieters konden de concurrenten ook niet winnen. Volgende week wacht een confrontatie met provinciegenoot Germinal Beerschot en dan is het wel van moeten.

De wedstrijd begon afwachtend met enkel wat oppervlakkige kansen. Lierse kon het meeste dreigen maar Cercle was het gevaarlijkst. Op het kwartier schoten ook die van Lierse wakker. Mujanovic werd goed weggestuurd maar Vandendriessche haalde hem neer, scheidsrechter Vinche zag er geen strafschop in. Het bleek wel een klein keerpunt in de wedstrijd want ook Lierse begon gevaarlijker te worden. Vandendriessche mocht even later plat op een schot van Wils. De beste kansen bleven echter voor Cercle. Vooral Dekelver was bedrijvig bij de Bruggelingen, hij lag aan de basis van het doelpunt net voor de rust. Eerst lag Van Der Straeten nog in de weg op het schot van Dekelver maar Pivaljevic bracht de rebound tot bij De Smet, die prima afwerkte. Lierse kreeg tot aan de rust maar bitter weinig klaar en het beloofde er niet beter op te worden.

De tweede helft was amper op gang getrapt of het tweede doelpunt van Cercle was al in de maak. Timothy Dreesen, de jonge kapitein van Lierse, maakte een verdedigende inschattingsfout. Na een wel heel licht contact in de rug van Dekelver ging de Bruggeling graag neer. De strafschop die volgde werd omgezet door Pivaljevic. Dreesen kreeg ook een rode kaart omdat hij de laatste verdediger was en Dekelver een scoringskans ontnam. Lierse streed voor wat het waard was maar ook het geluk stond niet aan hun zijde. Nunes en Mujanovic kwamen niet tot scoren voor de Pallieters. Een kwartier voor tijd leek Lierse dan helemaal uitgeteld maar het tweede doelpunt van Pivaljevic werd terecht afgekeurd omdat Boi eerder buitenspel stond. Trost zette alles op de aanval en tien minuten voor tijd had Nunes de aansluitingstreffer aan de voet, Vandendriessche hield zijn ploeg echter goed recht. Muhamadu kon aan de overkant nog wel de 3-0 scoren.

Lierse maakte vandaag geen goede beurt en mag zich gaan bezinnen. De kloof met Cercle is opgelopen tot vier punten, de kloof met de degradatieplaatsen slinkt tot één punt. De Pallieters blijven wel op de zestiende stek staan. [AN]