Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Regenboogstadion
Beveren laat dure punten liggen
Thierry Van Uffelen

Na een spannende tweede helft deelden Zulte Waregem en Beveren de punten. Geen van beide ploegen schiet hier verder met op.

De eerste helft werd afgewerkt met een rustig tempo. Beveren was het eerst gevaarlijk met schoten van Topka en Gervinho, maar beiden gingen naast. Ook Zulte Waregem was gevaarlijk met Salou. Maar hij wachtte te lang om te schieten. Rond het half uur claimden de Waaslanders terecht voor een strafschop, maar de scheidsrechter ging er niet op in. De wedstrijd was in evenwicht, maar het was enkel Beveren dat voor kansen zorgde. Schoten van Badjan en Gervinho waren echter te zwak om doelman Merlier te bedreigen.

Zulte Waregem begon het sterkst aan de tweede helft en het drukte Beveren op eigen helft. Toch was het Beveren dat scoorde. Fontenette stuurde de bal naar de vrijstaande Diallo, die niet twijfelde, 0-1. Zulte reageerde meteen met D'Haemers, maar Copa stond sterk te keepen. Hij haalde met twee mooie reflexen de bal weg. Zulte Waregem drukte. Beveren ging op zoek naar het goaltje via de counter en dat lukte. De mee opgerukte Fontenette maakte er 0-2 van na een lang ren. De drie belangrijke punten voor Beveren leken binnen. Zulte Waregem gaf echter niet op en dat werd beloond. Na een belegering van het Beverse doel kon Salou de bal, via de borst, binnen leggen, 1-2. Na een dolle 5 minuten stond het al 2-2. Thiebaut kopte naast Copa in doel. Ook Beveren kreeg nog kansen, maar het verzuimde de ruimte te benutten. Diep in de tweede helft claimde het alweer een penalty, maar ook deze keer ging de scheidsrechter er niet op in.

Beveren verliest twee belangrijke punten in de strijd om de degradatie. Zulte Waregem komt ook met dit punt niet dichter bij de top. [AN]