Datum: 01/04/2006 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Standard wint verdiend van Moeskroen
Steven Bologne
| 0 reacties
Standard wint verdiend van Moeskroen
Foto: © SC

Standard heeft in eigen huis een verdiende zege behaald tegen Moeskroen. De Rouches hadden de ganse wedstrijd onder controle, in de slotfase deed Moeskroen de Luikse harten sneller doen slaan.
 
Met de resultaten van Anderlecht en Club Brugge in het achterhoofd trok Standard meteen naar voor. Karel Geraerts deed een schot van Almani Moreira van richting veranderen, Olivier Besengez ruimde het gevaar. De volgende stevige kans was meteen raak, Moreira bediende Christian Negouai en die liet de kans niet onbenut; 1-0. Standard trok het laken naar zich toe, Moeskroen was niet bij machte om Vedran Runje iets in de weg te leggen. Milan Rapaic bedreigde Patrice Luzi tot tweemaal toe, de goalie liet zich geen tweede keer vloeren. Halve kansjes vielen nog voor de voeten van Mohammed Tchité en Moreira maar het was de Luikse topschutter die de weg naar de touwen toch kon vinden. Op een snelle aanval presenteerde Moreira de 16e treffer voor de voeten van Tchité, die in dank aan nam; 2-0. De bezoekers konden toch eens dreigen via Adnan Custovic, Runje was bij de pinken. Vlak voor rusten was Standard nog twee keer gevaarlijk via Moreira en Oguchi Onyewu, de stand bleef ongewijzigd.
 
Ook na de pauze kwam Moeskroen er nauwelijks uit, Marcin Zewlakow en Custovic waren onbereikbaar. Siramana DembĂ©lĂ© schoot naast, TchitĂ© omspeelde Luzi maar besloot pal op Kevin Hatchi. Zewlakow kopte aan de overzijde op hoekschop naast de kooi van Runje. De weinig hoogstaande partij werd in de slotfase nog ongemeen spannend wanneer Giba Dos Santos de aansluitingstreffer binnenknalde nadat Mohammed Sar op de eigen paal besloot; 2-1. Opeens kwam Moeskroen er dan toch uit, helaas viel het doelpunt te laat. Heel Sclessin hield nog wel zijn adem in op een schot van Patrice Noukeu, Runje had de bal klemvast. Standard haalt het zo verdiend van een zwak Moeskroen.  
 
De ene Portugees kwam de andere vervangen, zo kwam Almani Moreira in de plaats van Sergio Conceiçao. De kleine dribbelvaardige Moreira deed het voortreffelijk en kroonde zich met twee assists tot uitblinker. Moeskroen was vanavond niet voldoende bij de les om Standard iets in de weg te leggen. [AN]

Vooraf