chaCharleroi
andAnderlecht
Datum: 07/04/2006 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Stade du Pays de Charleroi

Herbeleef Charleroi - Anderlecht (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Charleroi en Anderlecht live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Vooraf
Twee afwezigen bij Charleroi: Chabaud en Christ zijn er vanavond niet bij. Captain Defays viert vanavond zijn come-back. Franky Vercauteren heeft meer problemen: Iachtchouk, Mpenza, Frutos én Wilhelmsson zijn er voorin wegens uiteenlopende redenen niet bij. Grote verrassing is de afwezigheid van Anthony Vanden Borre. Hij wordt gepasseerd door Vercauteren, Goran Lovré neemt vanavond de rechterflank voor zijn rekening.
2

Goal
Doelpunt van Grégory Pujol (Onbekend Onbekend)
Het was alweer van Real Betis geleden dat Grégory Pujol nog eens aan de aftrap stond bij Anderlecht, maar hij bedankt Franky Vercauteren meteen voor het vertrouwen. In de openingsminuten staan de Brusselaars al meteen voor. Na balverlies van Charleroi trapt de Fransman meteen raak bij zijn eerste balcontact.
10
Toni Brogno gaat schijnbaar makkelijk liggen, Deschacht is woedend op Bourdouxhe. De ref straft geen van beiden.
11
 Gele kaart voor Frank Defays
Charleroi-captain Defays haalt Bart Goor onderuit, en mist door een gele kaart de volgende competitiewedstrijd.
19
Tihinen profiteert bijna van twijfel in de Charleroi-verdediging, maar zijn schot verdwijnt over de kooi van Lacquait.
23
Silvio Proto blijft aan de grond genageld staan op een wat vreemde voorzet. De daaropvolgende bal van Kraouche verdwijnt net over. Proto gaat al voor de tweede maal op enkele minuten in de fout.
27
Een uniek moment: François Sterchele stormt opeens zonder duidelijke reden de catacomben van het Stade du Pays in. Wat is er aan de hand met de topschutter van Charleroi?
29
De verklaring van Stercheles afwezigheid komt snel: een dringende sanitaire stop hield de Waal enkele minuten van het veld.
33
Serhat Akin is te snel voor de Charleroi-verdediging. De Turk speelt knap Pujol aan, maar achteraan zijn ze snel terug en wordt het gevaar ongedaan gemaakt.
34
Charleroi lijkt weinig te kunnen tegenprikken, al ligt dat deels aan de moeilijk bespeelbare grasmat op Mambourg.
38
Vrije trap voor Charleroi, maar Kraouche gooit de kans in het water. Amper gevaar, noch van de Brusselse leider, noch van de thuisclub.
40
Serhat is de gevaarlijkste man bij Anderlecht. Ook nu snijdt hij door de Charleroi-verdediging, legt af voor Goor, maar Defays redt de meubelen. Anderlecht krijgt niet de hoekschop die het na deze fase verdiende.
40
 Gele kaart voor Bart Goor



Scheidsrechter
Rust
Rust in het Stade du Pays de Charleroi. De thuisploeg stond al erg vroeg op achterstand wanneer Grégory Pujol al na twee minuten de netten vond. Nadien kwamen de Walen zelden opzetten, al had Nasredine Kraouche wel de gelijkmaker aan de voet. De grootste verrassing kwam van Franky Vercauteren, die niet Anthony Vanden Borre maar wél Goran Lovré op de rechtsmidden posteerde.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
We beginnen aan de tweede helft met dezelfde 22 die de eerste periode op gang trapten.
48
Alweer een gevaarlijke voorzet van Dante, door Sterchele in één tijd nipt naast gedeviëerd. Charleroi verdient toch stilaan de gelijkmaker.
54
Vanden Borre warmt zich nu stilaan grondig op, gaat hij erin komen om de gevaarlijke Dante af te stoppen?
62
Onder het toeziend oog van Pietro Alatta verhoogd Charleroi de druk op de bezoekers uit Brussel. Geen enkele dreiging gaat nog uit van de leider, die rekent op een snedige counter van Serhat.
64
Pujol draait goed rond zijn as, maar werkt zwak af. Een hobbel in het veld maakt er nog een kans van, maar Laquait is bij de pinken.
67
 Gele kaart voor Fabien Camus

72
 Gele kaart voor Francois Sterchele †
Deschacht gaat liggen nadat Sterchele natrapte op de blonde linksback. De spits van Charleroi komt al bij al goed weg met een geel karton.
80
Bart Goor krijgt dé kans op de beslissing, maar het leer spat uiteen op de lat. Voor het eerst sinds lange tijd nog eens serieuze dreiging van de leider. Het blijft spannend in het Stade du Pays.
82
Vervangen Anthony Vanden Borre
Ingevallen Serhat Akin


87
Vervangen Joseph Akpala
Ingevallen Toni Brogno


89

Goal
Doelpunt van Joseph Akpala (Onbekend Onbekend)
De pas ingevallen Nigeriaan brengt verlossing voor de Charleroi-supporters. Anderlecht klungelt achterin en geeft zo Standard de kans om leider te worden in de competitie.
90
Raar maar waar: maar één minuut extra, ondanks talrijke spelonderbrekingen.


Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.