Speeldag: Speeldag 31
Stadion: Jan Breydel
Beveren graait punt mee in Brugge
Anthony Van der Planken

Het degradatieduel tussen Cercle Brugge en Beveren heeft geen winnaar opgeleverd. Cercle had overwicht, maar geraakte niet verder dan 1-1.

Na een zwak wedstrijdbegin nam Cercle het initiatief in handen. De eerste echte mogelijkheid kwam er na een dik kwartier spelen. Portier tikte een Brugse vrijschop maar net naast doel. Twee minuten later was ook Boi er dicht bij, maar ook hij wist niet te scoren. Stijn De Smet toonde hoe het wel moest. Hij veroverde zelf de bal en trapte die vervolgens voorbij doelman Copa. Cercle verdiend op voorsprong, maar lang duurde het feestje niet. Amper vijf minuten na de 1-0 kwam Beveren immers alweer op gelijke hoogte. Joseph-Augustin kopte een vrijschop van aan de rand van de zestien tegen de netten: 1-1, Cercle moest opnieuw beginnen. Cercle behield daarna het overwicht, maar de De Smet en Boi konden de kansjes niet afwerken.

Na de rust kwam Beveren even stevig opzetten. Milosevic kwam gepast tussenbeide bij een poging van Gervinho. Ook Vandendriessche mocht zijn kunnen toonde, hij hield pogingen van Tokpa en Dissa uit zijn doel. Aan de andere kant was Boi voor de derde keer dicht bij een treffer, maar opnieuw kon hij niet scoren. Dat het het dagje van Boi niet was, werd ook in het slotkwartier bewezen. Hij verkwanselde twee uitstekende kansen, zodat het 1-1 bleef. Ook de man-meer-situatie na de rode kaart van doelpuntenmaker Joseph-Augustin leverde geen doelpunt meer op. Jimmy De Wulf kwam er wel ontzettend dicht bij, maar zijn poging spatte op de lat uiteen, rolde vervolgens over de lijn, maar de scheidsrechter wilde niet van een doelpunt weten.

Beveren pakt zo een gouden punt op het veld van Cercle Brugge. De Waaslanders hebben nu een voorsprong van drie punten op Lierse, dat zeventiende staat. Hekkensluiter La Louvière kan morgen eventueel tot op twee punten komen van Beveren, maar dan moet het thuis wel winnen van Club Brugge. [RV]