staStandard
rwdmRWDM
1-0
Datum: 16/04/2006 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 31
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Sterk Standard stopte na de koffie
Yves Dekoning
| 0 reacties
Sterk Standard stopte na de koffie
Foto: © SC

Standard - Brussels 1-0

Standard staat weer één punt voor Anderlecht. De Rouches wonnen oververdiend met het kleinste verschil van FC Brussels. Een afgeweken vrije trap van Milan Rapaic besliste de wedstrijd. Scheidsrechter Stéphane Breda trok in totaal zeven kaarten, waarvan zes voor de bezoekers.    

Een enthousiast thuispubliek stuwde Standard meteen ten aanval. De eerste twintig minuten volgden kans na kans, maar Patrick Nys wist zijn ploeg recht te houden. In de 24ste minuut was het dan toch raak. Een vrije trap van Milan Rapaic week af op Steve Colpaert en verraste doelman Nys. De thuisploeg ging op zijn elan verder en zocht naar meer doelpunten. Brussels kon slechts sporadisch tegenprikken. Vlak voor rust waren zowel Mohammed Tchité, Eric Deflandre en Almani Moriera dicht bij een treffer, maar ze vonden telkens een uitstekende Nys op hun weg. Dankzij de ervaren keeper stond Brussels tijdens de rust maar één doelpunt in het krijt.

Na de koffie viel er nog weinig (en toch veel) te beleven op Sclessin. Reeds vroeg in de tweede helft kopte Christian Negouai een mooie kans naast. Ook Moreira wrong nog enkele doelpogingen de nek om. Aan de overkant zorgde een rare bal van Fabrice Omonga bijna voor de gelijkmaker, maar Vedran Runje was nog snel te been. Dan kreeg Michel Niçoise kort na elkaar twee gele kaarten en na zeventig minuten spelen mocht hij zich al gaan douchen. Te vroeg uit de muur lopen kan zware gevolgen hebben. Met een mannetje meer wist Standard Nys nog enkele keren te bedreigen, maar Tchité kopte over en ook schoten van Rapaic en Karel Geraerts misten doel. In de slotfase kregen de Rouches het nog even heel warm. Na een aanslag op Colpaert ontsnapte invaller Serhiy Kovalenko met geel. Het leverde Colpaert een open kaakbeenbreuk op. Vlak voor tijd kwam de thuisploeg met de schrik weg toen Runje de bal kon grijpen nadat hij Cedric Dellevoet leek te duwen. Geen strafschop en drie punten voor Standard. Hierdoor kan de Luikse trots volgende week als leider naar Anderlecht. [TH]


Standard: Runje, Deflandre, Costa, Onyewu, Léonard, Moreira (84' Kovalenko), Dembele, Geraerts, Rapaic (88' Niculae), Negouai, Tchité.             
                                       
Brussels: Nys, Petö (69' Dellevoet), Colpaert, Kargbo, Bruno (69' Martens), Culek, Selemani, Omonga, Haydock, Gorius, Niçoise.  




                    

Vooraf

Jupiler Pro League

 Speeldag 31