La Louvière
cluClub Brugge
Datum: 16/04/2006 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 31
Stadion: Stade du Tivoli
Club doet wat het moet doen doen
Thomas Dubois
| 0 reacties
Club doet wat het moet doen doen
Foto: © SC

Club Brugge heeft zondagavond zuhn eerste uitoverwinning van 2006 behaald. Het deed dat tegen La Louvière. Club Brugge en meerbepaald Balaban scoorden kort voor rusten het enige doelpunt van de wedstrijd. La Louvière kwam amper of nooit in het stuk voor en heeft nu nog drie wedstrijden de tijd om zich te redden in de eerste klasse, Club doet dan weer een goede zaak voor de derde plaats.
 
Club Brugge begon aan de wedstrijd zonder de geschorste Clement, hij werd vervangen door Vandelannoite. Ferrera achtte Klukowski niet fit genoeg, hij begon op de bank en Gvozdenovic kreeg volop zijn kans. Tilmant begon met één diepe spits, Nordin Jbari. Na het studiekwartiertje was het Club Brugge dat de wedstrijd volledig in handen nam. La Louvière toonde zich weinig slagvaardig en onderging het spel.
 
Club Brugge mocht dan wel domineren, tot echte kansen leidde dit niet. La Louvière liet opvallend veel ruimte op de flanken waardoor Portillo en Balaban naar hartelust diep konden gaan. De opdracht was duidelijk, de bal zo vlug mogelijk in de box krijgen. Jammer genoeg voor Club Brugge was de efficiëntie nihil. De eerste goede kans kwam er pas na 25 minuten wanneer Verheyen na afleggen van Portillo kon aanleggen, Cordier redde. Kort voor rusten kreeg Club loon naar werken, Balaban kreeg opvallend veel ruimte en werkte koel af. Voor de Kroaat de eerste goal sinds december vorig jaar. Daartegenover kwam La Louvière niet verder dan enkele schoten die weinig gevaar opleverden voor Stijnen.
 
In de tweede helft verwaterde het spelpeil volledig, Club Brugge wou wel, maar miste de creativiteit om door te duwen. Portillo kreeg in het begin van de eerste helft nog een reuzekans maar de wederom sterk keepende Cordier redde mooi. Ook Balaban kon nog eens aanleggen, zijn schot ging maar net naast. Zo kabbelde de wedstrijd verder naar het einde. Scheidsrechter Petitjean vertikte het ook nog om een penalty te fluiten na een fout op Yulu Matondo. In de slotfase kreeg La Louvière nog een grote mogelijkheid op de gelijkmaker, maar het afstandsschot van Durieux werd uit doel geranseld door Stijnen. Meteen het laatste wapenfeit van de wedstrijd waarin Club Brugge verdiend maar zonder overschot won.

De Bruggelingen nemen zo een voorsprong van drie punten op AA Gent en vier op Racing Genk. La Louvière blijft eenzaam onderaan, met één punt minder dan zeventiende Lierse en vier minder dan zestiende Beveren. [AN]
    

Vooraf

Jupiler Pro League

 Speeldag 31