Speeldag: Speeldag 31
Stadion: Le Canonnier
Roeselare blijft verbazen
Kristof Blomme

Hoewel alle ogen dit seizoen op Zulte Waregem gericht waren, moet die andere promovendus Roeselare niet veel onderdoen. De West-Vlamingen wonnen nu ook bij Moeskroen met 0-1. Vaesen zorgde met een kopbal voor de enige goal. Roeselare telt nog slechts een achterstand van drie punten op het nummer zeven in het klassement. Een plaats in de top-12 kan hen nu alvast niet meer ontsnappen.

De eerste mogelijkheid van de partij was voor de thuisploeg. Zewlakow mocht net voor het kwartier uithalen, maar Sierens zette zijn vuisten tegen de bal. Vijf minuten later vond Vanderbiest Lahousse voor doel. Zijn kopbal was te zwak om Luzi te verschalken. Na 25 minuten kroop Roeselare door het oog van de naald. Zewlakow klopte Sierens, maar El Araichi was de reddende engel op de lijn. Tien minuten voor de pauze was het raak voor de West-Vlamingen. Een vrije trap van Vanderbiest kwam terecht bij Smits. Hij kopte de bal tot bij Vaesen die, ook met een kopbal, Luzi versloeg. De laatste kans van de eerste periode was nog voor Zewlakow. Hij kon net niet bij een voorzet van Custovic.

Na de koffie verwaterde de wedstrijd helemaal. Noukeu kon vlak na rust wel nog eens uithalen. Hij zag zijn poging net naast het doelkader verdwijnen. Het enige opwindende in het eerste kwartier was de vervanging van doelman Sierens. Twintig minuten voor tijd kwamen de Henegouwers toch nog eens piepen. Een kopbal van Tailson ging over. De laatste kans was er een kwartier voor tijd voor Zewlakow. Hij trapte het leer vanop de rand van het strafschopgebied hoog over. Roeselare behaalde hiermee opnieuw een knappe overwinning. [RV]