Datum: 05/05/2006 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 34
Stadion: Lotto Park

Herbeleef Anderlecht - Zulte Waregem (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Anderlecht en Zulte Waregem live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Vooraf
Na een emotionele hulde aan Pär Zetterberg fluit Johan Verbist de titelstrijd in het Astridpark op gang. Zulte Waregem, dat zich voornamelijk concentreert op de bekerfinale, probeert vanavond om Anderlecht alsnog het titelfeest te onthouden. Wint Sporting, dan is het sowieso kampioen. Indien het niet wint, moet het uitkijken naar wat Standard presteert tegen Gent.
Opstellingen
Anderlecht:
Zulte Waregem:


Scheidsrechter
Rust
Anderlecht is goed op weg om de 28e landstitel binnen te rijven. Ondanks de vele kansen bleef het een tijdlang 0-0, maar na twee Gentse doelpunten in Luik begonnen de tribunes van het Astridpark al te daveren. Lamine Traoré zette de kers op de taart, en zette Anderlecht virtueel vijf punten boven de Rouches.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
40

Goal
Doelpunt van Lamine Traoré (Onbekend Onbekend)
Traoré neemt afscheid van het Anderlecht-publiek met het doelpunt van de titel. Terwijl Standard thuis al 0-2 in het krijt staat tegen Gent, barst het feest in het Astridpark helemaal los. Niets lijkt Anderlecht nog van de titel te kunnen houden.
58

Goal
Doelpunt van Hannu Tihinen (Onbekend Onbekend)
Ook Tihinen neemt afscheid met een doelpunt. De champagnekurken kunnen knallen, de 28e landstitel is binnen en de applauswissels voor Tihinen en Zetterberg komen er zo stilaan aan.
66

Owngoal
Owngoal van Frederic Dindeleux: -
Zulte Waregem moet stilaan gaan vrezen voor een afstraffing, Anderlecht ziet het graag gebeuren: Dindeleux maakt er met een eigen doelpunt 3-0 van. Eén ding staat nu wel vast: Anderlecht is kampioen en speelt volgend seizoen al zeker in de Champions League.
81
Vervangen Anthony Vanden Borre
Ingevallen Pär Zetterberg

Tranen van geluk en afscheid bij Pär Zetterberg en het voltallige Astridpark. Met een emotionele applauswissel neemt de Zweedse dirigent afscheid van de club waarmee hij straks zijn negende titel uit zijn carrière mee verovert. Het respect is groot, het afscheid des te mooier.