Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Freethiel
Club onverdiend langs Beveren
Anthony Van der Planken

Het was met veel pijn en moeite, maar Club Brugge heeft haar eerste uitoverwinning van het seizoen beet. De landskampioen klopte Beveren met 0-1. Toch verdienden de Ivorianen van coach Vincent Dufour beter.

De wedstrijd startte met een open doelkans voor Jeanvion Yulu Matondo. De jonge spits van Club had een voorzet van Gert Verheyen maar voor het binnentikken, maar miste de bal en dus ook het doel. Amper drie minuten later waagde Matondo opnieuw zijn kans, maar dit keer vloog zijn kopbal over de lat. Ook aan de andere kant schoten Marco Né en Diallo de bal over doel.
Op het kwartier werd Stijn Stijnen voor het eerst aan het werk gezet. De doelman van Club Brugge moest ingrijpen op een poging van Dissa. Ook Né vond Stijnen op zijn weg. Club had het moeilijk, maar het creëerde anderzijds zelf ook kansen. Zo vlogen de pogingen van Bosko Balaban en Verheyen maar nipt over en naast. Op het halfuur was het dan toch raak. Matondo bracht met zijn eerste competitietreffer de bezoekers op voorsprong. Een heerlijk doelpunt, aangebracht door de Kroaat Ivan Leko.

Dat doelpunt deed Club wat beter voetballen. Nog voor de rust kreeg Yulu Matondo twee uitstekende kansen om de score uit te diepen. Twee keer mocht de Belgische belofteninternational alleen op doel af, twee keer lag doelman Copa in de weg. Ook Moussa Sanogo mocht een keer alleen op doel af, maar ook daar deed de doelman zijn werk. Stijnen moest in de slotminuut trouwens ook nog eens ingrijpen op een inzet van Dissa.

Na de rust zakte Club Brugge helemaal weg. De landskampioen werd op alle vlakken gedomineerd door Beveren. De Ivoriaantjes tikten het Brugse middenveld helemal weg. Stijnen moest enkele keren serieus ingrijpen op pogingen van Dissa, Sanogo en Gervinho. Club Brugge kon daar amper iets tegenover stellen. In de slotminuut moest de Brugse doelman opnieuw ingrijpen toen Zezeto vanuit een scherpe hoek leek te gaan scoren. De Beverse supporters mochten fier zijn op hun ploeg, maar het was wel Club Brugge dat met de drie punten ging lopen. Een onverdiende zege voor de landskampioen, maar een ideale opsteker met het oog op de confrontatie met leider Standard Luik.
Toch nog één positief puntje voor Club: blauw-zwart sloot de wedstrijd af met tien Belgen en één Slovaak. Beveren zette daar elf buitenlanders tegenover.