Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Lierse en Charleroi delen de punten
Julie Néman

Veel was er niet te beleven op het Lisp deze avond. Toch niet in de eerste helft. Lierse probeerde wel, maar Charleroi stelde daar een ijzersterke verdediging tegenover. Pas na een kwartier komt er een eerste keer dreiging van de thuisploeg met Wils, maar ook hij geraakt niet door de muur van de zebra's. De volgende actie wordt pas tien minuten later genoteerd wanneer Cruz op Lacquait besluit. Op het halfuur lijkt Lierse het overwicht te hebben wat het aantal doelpogingen betreft, maar doelpunten zijn er nog niet uitgekomen. Vijf minuutjes later zien we een eerste actie van de bezoekers.Christ schiet recht in de handen van Mardulier. Charleroi had als doel met zeker een puntje terug naar huis te vertrekken, en aan de rust lijkt dat ook te lukken. Tohoua krijgt in de 44e minuut nog de kans op de openingstreffer, maar hij besluit naast.

In de tweede helft kregen we min of meer hetzelfde verhaal als 45 minuten eerder. Al kreeg Charleroi aardig wat meer kansen. Dat tij keert wanneer een half uur voor affluiten Reina zijn tweede gele kaart krijgt en dus met rood naar de kant moet. Het teken voor Lierse om in actie te schieten. De pallieters hadden nochtans genoeg veldoverwicht. In de 80e minuut heeft Creedence Clearwater Couto dé kans op de 1-0. Lacquait moet alles uit de kast halen om zijn ploeg niet met lege handen naar de huis te laten keren. Ook het slotoffensief van Lierse haalt niets meer uit. Lierse moet de punten met Charleroi delen na een scoreloze wedstrijd.