Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Schiervelde
Westerlo beleeft makkelijk avondje
Ruben Claesen

In een erg matige partij wist Westerlo de punten uit Roeselare weg te kapen. De thuisploeg toonde veel inzet, maar kwam nooit in de match. Bij de bezoekers was Jaja Coelho weer man van de wedstrijd, hij gaf de twee assists.

Roeselare moest het doen zonder clubtopschutter Rocky Peeters, Annys nam zijn plaats in. Bij de bezoekers geraakte Nico Van Kerckhoven toch speelklaar, Bobsam Elejiko zag het minder graag gebeuren, hij nam plaats op de bank

Eerste doelgevaar kwam van de Braziliaanse benen van Jaja Coelho, Sierens was attent en duwde in corner. Dit seizoen scoorde nog geen enkele ploeg op Schiervelde, iets waar Westerlo graat iets aan wou veranderen. En dat lukte wonderwel; na tien minuten kon Chris Janssens een vrije trap van Coelho tegen de netten koppen. Na die goal wisselde Helleputte Scasny voor Ntuka, waardoor Marc Wagemakers een rij naar achter schoof, op de rechtsbackplaats. Roeselare was door die treffer aangeslagen en moest het spel ondergaan. Het was lang wachten alvorens de thuisploeg een eerste keer kwam dreigen. Tien minuten voor rust kon Coquelet de gelijkmaker op het bord trappen, maar hij trapte de bal onbegrijpelijk naast. Met het kleinste verschil gingen we de rust in.

Westerlo drukte na de pauze stevig door, en dat leverde ook een tweede doelpunt op. Vanop links was het weer Coelho die de assist gaf, Ntuka kon van kortbij binnentikken. Roeselare wou wel, maar van kansen was geen sprake. De Kempenaars speelden collectief erg sterk en controleerde rustig de match tot aan het laatste fluitsignaal, en zo bleef het 0-2 voor Westerlo.