Speeldag zes: het verschil maken

Jan Martynowski
| 0 reacties
Speeldag zes: het verschil maken
Foto: © SC

In een vooruitgeschoven partij van de zesde speeldag nemen Moeskroen en Gent het vrijdag tegen elkaar op. Beide ploegen misten hun start. Moeskroen pakte nog maar drie punten, Gent al zeven, maar dat volstaat niet voor de steile ambities van voorzitter De Witte.

Zaterdagavond zijn er maar vier wedstrijden. De meest in het oog springende daarvan is de Brusselse derby. Kan Brussels iets beginnen tegen de Champions League deelnemer? Spelen als Anderlecht dat deed in Londen, en hopen op die ene counter? Of heet dat op dit niveau dan laf?

Andere wedstrijd om naar uit te kijken is Cercle -Standard. De rouches gaan niet graag naar de kust. In Brugge verloren ze de laatste jaren meer punten dan hun lief was, en ook tegen Oostende gingen cruciale punten -en Europa- vorig seizoen verloren. Komen deze traumas naar boven op de busreis?

Lierse en Charleroi beslist over het verschil tussen middenmoot en subtop. Wint Charleroi, dan komt het bovenaan terecht. Anders komt het in de buurt van Lierse in de middenmoot. Charleroi koestert zeker nog revanchegevoelens na de pijnlijke bekeruitschakeling.

Sint-Truiden wist thuis al twee maal te winnen, en Lokeren kreeg op zijn vorige verplaatsing een 4-0 pandoering. Het voordeel lijkt dus bij de troepen van Vermeulen, die toch weer een mooie ploeg opbouwt vanuit het (bijna) niets.

Zondag om zes uur mogen de Ivorianen van Beveren hun prestatie van tegen Standard bevestigen. Kunnen ze voor de tweede maal op een week stunten? Club oogt in ieder geval niet onkwetsbaar, maar zou toch geen problemen mogen kennen met Beveren. En kan Portillo eindelijk ontploffen?

Als deze wedstrijd afgelopen is, ontvangt het teleurstellende Genk Zulte-Waregem. De vermoeiende reis, het zware veld, de late gelijkmaker in Bulgarije, kan Genk het te boven komen? Of wil Vandenbergh revanche nemen omdat hij donderdag niet speelde? Als Zulte-Waregem voetbalt zoals de laatste weken, is een stunt niet onmogelijk.

Tot slot is er nog die andere Uefacup-deelnemer. Germinal Beerschot en La Louvière mogen uitmaken wie de degradatiekandidaat wordt en wie er in de middenmoot komt. Een pak minder volk, minder media-aandacht, en toch zijn de belangen voor de troepen van Brys enorm groot. Want de supporters zullen het gebrek aan goed voetbal en resultaten niet blijven pikken.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties