Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Stayen
Lokeren in extremis voorbij STVV
Anthony Van der Planken

Lokeren blijft goed meedraaien in de Belgische competitie. De Waaslanders klopten zaterdagavond Sint-Truiden met 1-2. Jukic scoorde pas in blessuretijd de winnende treffer.

De eerste helft was rampzalig. Beide ploegen speelden inspiratieloos, kansen waren er niet te noteren. Ook de tweede helft was goed op weg om even saai te worden, tot Bouchouari een kwartier voor het einde wist te scoren. Dat gebeurde trouwens op aangeven van Gunther Van Handenhoven.
De openingstreffer zorgde eindelijk voor wat vaart in de wedstrijd. Sint-Truiden moest nu komen en deed dat ook. Simaeys wist tien minuten voor affluiten op aangeven van Ramond de gelijkmaker binnen te koppen.

Toch was het nog niet gedaan. Lokeren nam geen vrede met een gelijkspel en drukte STVV weer naar achteren. Gretarsson schoot eerst nog net naast, maar in blessuretijd zorgde Stepjan Jukic alsnog voor de zege. De invaller benutte een vrije trap na een rode kaart voor Wisniowski. 1-2, drie gouden punten voor Lokeren, dat zo klimt naar de vijfde stek.