Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Jules Ottenstadion
AA Gent blijft bevestigen
Guillaume Belaey

Net als vorig seizoen wist AA Gent vrijdagavond de volle pot te bemachtigen bij Moeskroen. De Buffalo’s legden de basis van die uitwinst tijdens de eerste helft. De aansluitingstreffer in die eerste periode zorgde er voor dat de spanning bleef tot aan het eindsignaal.  Voor de thuisploeg ziet het er met de recente 3 op 18 maar somber uit. Gent trekt na de zege tegen Genk de lijn door.

Moeskroen startte met Mustapha Oussalah (ex-Gent) in de basis. Bij Gent geen Folley in de opstelling.

De bezoekers dreigden in de prille aanvangsfase via Christophe Grégoire, hoewel thuisdoelman Martin die voorzet uit de lucht plukte. Amper één minuut later was het dan wel raak: Grégoire haalde uit en zijn poging devieerde via Grimaldi voorbij de Moeskroense doelman. De reactie van de thuisploeg via Custovic ging nipt naast, terwijl een riposterende Vrancken zijn poging door doelman Martin in corner zag geduwd.

Gent bleef zich offensief stevig aanbieden alhoewel even voordien ref Vermeirsch de lichte fout op Oussalah niet met een strafschop bestrafte. Het aandringen van de bezoekers verliep echter heel wat scherper dan de thuisploeg. In de 26e minuut loonde die aanpak want op vrijschop van specialist Boussoufa knikte Mamar Mamouni de verdubbeling voorbij een machteloze Martin.
Twee minuten later kon Moeskroen dan toch de wedstrijd weer interessant maken toen de vrije trap van Dugardein door Tailson werd afgewerkt (1-2).

Nog voor rust krulde Boussoufa zijn poging op Martin, waarna Adrian Custovic zijn vrijschop over het Gentse doel knalde.

Na de hervatting waren het niettemin de bezoekers die het eerst de neus aan het venster staken met een actie via Davy De Beule, wiens poging door Grimaldi in hoekschop werd verwerkt. Even later een nieuwe scherpe Gentse aanval via Boussoufa. Zoko nam zijn voorzet op de slof hoewel doelman Martin knap reageerde. Aan de overzijde moest ook doelman Herpoel zich alert tonen toen de aanstormende Tailson zich gevaarlijk aanmeldde.

In het verder verloop van de partij begon Moeskroen de bezoekers vast te zetten en ging het resoluut op zoek naar de gelijkmaker. Ondanks die lichte druk kon de thuisploeg zelden de bezoekers echt bedreigen. Die echte scherpte ontbrak bij de thuisploeg en dat vertaalde Custovic door een assist van Grondin naast te knikken.

In het slotkwartier zag het er meteen naar uit dat Gent die driepunter niet meer uit handen zou geven. Overigens waren de bezoekers nog het meest gevaarlijk met pogingen via een vrije trap van Boussoufa door Martin gepareerd. De laatste dreiging kwam evenzeer van Gent via de mooiste kans in die periode. Op voorzet van Boussoufa knikte Zoko via de grond over het Moeskroense doel. Eindstand : 1-2