Datum: 21/09/2005 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Lotto Park
Anderlecht swingend langs Roeselare
Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Anderlecht swingend langs Roeselare
Foto: © SC

Anderlecht zette woensdagavond vrij simpel promovendus Roeselare opzij. De Belgische recordkampioen won in het eigen Astridpark met 5-1.

De wedstrijd was nog maar goed en wel afgetrapt of Anderlecht kroop al op voorsprong. Anthony Vanden Borre kreeg wel heel veel ruimte van de West-Vlaamse verdediging en kon na een mooie een-twee met Nenad Jestrovic zijn eerste treffer van het seizoen scoren.
Anderlecht ging op zoek naar meer en kwam via Christian Wilhelmsson twee keer dicht bij de 2-0. De Zweedse aanvaller wrong beide kansen de nek om. Als hij het niet doet, dan doe ik het maar, moet Walter Baseggio gedacht hebben, want iets voor het halfuur haalde de Anderlechtse kapitein uit om doelman Sierens kansloos te laten. 2-0, wedstrijd dan al gespeeld.
Toch wilde Anderlecht meer. Vlak na de 2-0 was Serhat Akin ontzettend dicht bij een derde treffer, maar zijn vrije trap vloog nipt naast. Niet veel later scoorde de Turkse international dan toch. Een knap doelpunt, dat voorafgegaan werd door een mooie combinatie tussen Wilhelmsson en Jestrovic.

Na de rust verzoop Roeselare helemaal. Sierens kon eerst nog een kopbal van Tihinen uit doel ranselen, maar op de twee doelpunten van Jestrovic – waarvan één op penalty – was hij kansloos. De forfaitscore stond op het bord, en daar leken de spelers wel tevreden mee. Anderlecht nam wat gas terug en bracht Laurent Delorge en aanwinst Grégory Pujol en binnen de lijnen. In de slotminuten kon De Vleeschauwer nog de eerredder scoren, maar geen Brusselse haan die daar naar zal kraaien. Tenzij perfectionist Franky Vercauteren natuurlijk.