Datum: 21/09/2005 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Jan Breydel
Cercle slaat G. Beerschot knock-out
Jan Martynowski
| 0 reacties
Cercle slaat G. Beerschot knock-out
Foto: © SC

Met een overtuigende 3-0 overwinning slaagde Cercle erin aansluiting te vinden bij het staartpeleton. Pivaljevic en Desmet (2x) waren voor Germinal Beerschot de boemannen van dienst. Doelman Luciano kreeg alweer een rode kaart.

Voor Cercle was het nu al alles of niets. Verlies betekende 1 op 21, mits winst kon Germinal Beerschot ingehaald worden. Dat liet al weten er alles aan te willen doen om eindelijk nog eens te winnen.

Daar was echter enkel in het begin wat van te merken. Cercle begon angstig. Het leidde tot steriele druk van de Antwerpenaars en schotjes van Snoeckx en N'Diefi, maar Vandendriessche had geen enkele moeite met de pogingen. Ook thuisspeler Desmet probeerde het van ver, maar de eerste echte kans voor de rode lantaarn was meteen de goede. Pivaljevic nam een bal aan de rand van de zestien magistraal op de slof, Luciano stond niet fantastisch opgesteld en 1-0. Germinal Beerschot was nog niet knock-out en wilde wel meer, maar het kwam er gewoon niet uit. Ook nieuwe spits Gil kon het tij niet keren, en toen Pivaljevic na een prachtcombinatie nog eens Luciano fusilleerde, was Desmet er als de kippen bij om met zijn dij de score te verdubbelen. 

Het leek dan ook voorbij voor de bezoekers. Zeker toen Desmet door de statische Kielse verdediging liep en Luciano hem genadeloos torpedeerde. Terecht rood, de tweede maal in drie wedstrijden al voor de Braziliaan, die duidelijk in een crisis zit. Verbist kwam N'Diefi vervangen, en de ingevallen Camara bracht wat snedigheid op de flank. Het was niet voldoende om de Brugse muur te ontmantelen, en Cercle counterde gevat. Twintig minuten voor tijd zette weer Desmet de zware maar verdiende 3-0 op het bord. Verbist redde nog enkele pogingen van onder andere Milosevic, maar het kalf was al lang verdronken.

Met deze overwinning doen de Bruggelingen het nodige vertrouwen op. De Antwerpenaars zitten in een zware crisis, en met wedstrijden tegen Standard, Marseille en Genk in het verschiet lijkt die voorlopig niet ten einde.