Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Regenboogstadion
Zulte Waregem klopt Moeskroen
Anthony Van der Planken

Zulte Waregem blijft verrassen bij z'n debuut in de hoogste afdeling. De fusieclub klopte woensdagavond Moeskroen met 4-1. Een overdreven uitslag, want Moeskroen was zowat de gelijke van de thuisploeg, maar slaagde er maar niet in om te scoren.

Moeskroen startte zelfs het best aan de wedstrijd. Niet dat les Hurlus indruk maakten, maar ze controleerden wel en kwamen enkele keren aardig opzetten. Toch liep men al gauw tegen een doelpunt aan. Vangijseghem haalde Salou neer in de zestien, waarna Dupré de bijhorende strafschop omzette.
Moeskroen was even van de kaart, maar Zulte Waregem maakte daar geen gebruik van. De bezoekers konden zo weer in de partij komen en de controle overnemen. En net toen dat leek te gaan lukken, scoorde Zulte Waregem een tweede doelpunt. Dit keer was het
Stijn Meert die het Regenboogdstadion in vuur en vlam zette.

Ook na de rust lag Moeskroen zeker niet onder, maar toch wist Zulte Waregem opnieuw twee keer te scoren. Zowel
Sergeant als Matthys deden hun duit in het zakje. Het leek wel of Moeskroen nooit zou gaan scoren, ondanks de kansen die het kreeg. Maar godzijdank, in de 88e minuut lukte het dan toch. Invaller Siljak legde de eerredder in de netten.

Een overdreven zege voor Zulte Waregem, dat het zo wel uitstekend blijft doen. De neo-eersteklasser staat nu vijfde, net achter Club Brugge. Iets waar ze in Moeskroen alleen maar kunnen van dromen, want de Waalse club draagt vanaf nu de rode lantaarn met zich mee.