wesWesterlo
lieLierse SK
Datum: 21/09/2005 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Het Kuipje
Derby eindigt in teleurstellende brilscore
Ruben Claesen
| 0 reacties
Derby eindigt in teleurstellende brilscore
Foto: © SC

Veel was er in het Kuipje niet te beleven. Het werd een saaie, teleurstellende partij zonder veel kansen.

Voor de Kempense derby zagen we bij Westerlo youngster Vandenbergh in de kern komen, het jeugdproduct verving de geblesseerde ScasnyLierse moest het zien te redden zonder Adolph Tohoua, die zaterdagavond vader werd. Verder waren Tomic en Smet geblesseerd.
 
Westerlo begon het duel zoals het de voorbije weken deed, met een goede organisatie. Lierse toonde wel de gebruikelijke inzet, maar kwam nooit in het stuk voor. Het eerste doelgevaar kwam dan ook van de thuisploeg, maar Utaka trapte overhaast over. Even na het kwartier de enige kans in de eerste helft, Jaja Coelho kon alleen op doel af gaan, maar trapte onbeheerst naast. In de twintigste minuut moest Mardulier een eerste keer in actie komen, het schot van Van Imschoot was echter te zwak. En Lierse, daar kunnen we kort over zijn, dat kwam niet verder dan een mislukte omhaal van Creedence Clearwater Couto. Een teleurstellende eerste helft dus, om érg snel te vergeten.
 
De tweede helft begon veelbelovend. Paul Put en Herman Helleputte gaven hun spelers een donderpreek, en dat miste zijn effect niet. Westerlo dreigde als eerste, maar Utaka trapte voorlangs. Na vijf minuten werd het heet voor de kist van Gaspercic; Milenkovic trapte van ver tegen de paal, in de rebound vond Nunes Gaspercic op zijn weg. Wie dacht dat we nu eindelijk vertrokken waren, vergiste zich jammerlijk, Het spel viel volledig stil en buiten een vrije trap van Coelho gebeurde er niets dat noemenswaardig genoemd mocht worden. De match eindigde dan ook in een magere 0-0.