Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Stade du Tivoli
Genk wint voor het eerst op Tivoli
Kevin Pieters

La Louvière – Racing Genk was het eerste duel tussen de broers Egutu en Sunday Oliseh.  Bij de Wolven stond Begovic voor het eerst onder de lat.  De bezoekers begonnen de wedstrijd met een 4-3-3-formatie.  Het spitsen-trio Vandenbergh (foto), Stojanovic en Peeters moesten voor het doelgevaar zorgen.

De Racing-aanhang zag in het begin van de partij dat hun ploeg het moeilijk had om in de wedstrijd te komen.  Het was La Louvière dat bij aanvang de betere ploeg was.  Racing Genk liet zich in die beginfase op enkele slordigheden betrappen, doch de eerste goede kans was voor de bezoekers.  Vandenbergh haalde knap uit, maar de redding van Begovic mocht er zeker zijn.  In de zestiende minuut was het Stojanovic die meteen raak trof nadat een corner van Vandenbergh werd verlengd door Daerden.  De Wolven waren op achtervolgen aangewezen.

De wedstrijd zakte weg na de openingstreffer.  La Louvière voetbalde amper nog iets bij elkaar, maar ook bij de bezoekers lieten de kansen op zich wachten.  Het was pas na het halfuur dat Genk opnieuw kon komen opzetten.  De maker van de openingsgoal plaatste een vrijeschop net over het doel van Begovic.  Het fluitsignaal kwam zeker niet te vroeg, want op de openingsgoal na viel er amper iets te beleven in de eerste helft.

De toeschouwers hoopten bij aanvang van de tweede periode dat ze beter voetbal zouden te zien krijgen en ze werden op hun wenken bediend.  Het was de thuisploeg die sterker uit de kleedkamers kwam: al na zes minuten wist Stojkov de doelman van Genk te verschalken na een assist van Pinelli.  De thuisploeg ging door op zijn elan en kwam zelfs op voorsprong na een knappe aanval: Vervalle ging er met de bal vandoor en bediende Pinelli. De jonge middenvelder bleef koel en passeerde Moons. 2-1 in de 60ste minuut.  Lang konden de Wolven niet genieten van hun voorsprong, want nog geen twee minuten later kopte Bob Peeters een vrije schop van Cornelis binnen

Oliseh (Genk) revancheerde zich in de 64ste minuut op Brahami en moest het veld verlaten met een rode kaart.  Genk verder met 10 man.  De man-minder-situatie belette de bezoekers echter niet om in de 67ste minuut opnieuw op voorsprong te komen via Vandenbergh.  Een penalty, na handsspel van Teklak, werd door de Genkse spits beheerst omgezet.

Aan de overkant wees scheidsrechter Bultynck ook naar de penaltystip.  Brahami kon de thuisploeg opnieuw langszij brengen, maar Moons voorkwam dit.  Trainer Hugo Broos koos om de laatste tien minuten defensiever te spelen en haalde Vandenbergh en Peeters naar de kant voor Soetaers en Sigurdsson.

In de laatste 10 minuten gebeurde er nog weinig.  Racing Genk kon de wedstrijd rustig uitspelen en de thuisploeg creëerde geen kansen meer.  Genk kon dus feest vieren, zeker als je weet dat de Limburgers nooit eerder wonnen op Tivoli.

La Louvière: Begovic, Emeran, Guilmot, Montoya, Teklak, Brahami, Oulaï, Pinelli (72’ Sanchez), Vervalle, E. Oliseh en Stoikov.

Racing Genk: Moons, Cornelis, Mikulic, Vandooren, Soley, Wamfor, Daerden, S. Oliseh, Peeter (79’ Sigurdsson), Stojanovic, Vandenbergh (69’ Soetaers).

Doelpunten: 16’ Stojanovic (0-1), 51’ Stojkov (1-1), 60’ Pinelli (2-1), 62’ Peeters (2-2), 67’ Vandenbergh (penalty 2-3)