Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Daknam
Beveren wint op een diefje
Dirk Pieters

Vanavond stond in Lokeren de derby van het Waasland op het programma. De laatste Lokeren – Beveren eindigde op een 1-1 gelijkspel. Delen de Waaslandse ploegen vandaag opnieuw de punten of mag iemand zich nog eens de “ploeg van het Waasland” noemen?

Lokeren begon het beste aan de wedstrijd, maar een schot van Bouchouari leverde geen gevaar op. Na 10 minuten kreeg Jukic een grote schietkans, maar zijn poging ging hoog over. Vooral Copa speelde dat eerste halfuur een goede wedstrijd. Pogingen van Gretarsson, Bouchouari en Van Handenhoven werden onschadelijk gemaakt door de Beverse doelman. Beveren daarentegen kreeg het eerste halfuur geen enkele noemenswaardige kans.

Lokeren leek de wedstrijd volledig in handen te hebben, maar dan kwam er een flits van Beveren. Net na het half uur mocht doelman Lazic de bal uit het net halen, Sanogo knalde na wat geharrewar hard binnen. Ook na het doelpunt bleef Lokeren kansen krijgen, maar het strandde steeds op een uitstekende Copa. De bezoekers mochten zo gaan rusten met een 0-1 voorsprong.

Ook in het begin van de tweede helft bleef Lokeren baas, maar afwerken lukte niet. Zo vloog een vrije trap van Jukic naast. De bezoekers deden er alles aan om hun voorsprong te verdedigen en kwamen er heel af en toe scherp uit. Met nog 20 minuten te gaan werd een goal van Vidarsson afgekeurd, de IJslander stond buitenspel. Lokeren bleef niettemin proberen, ondermeer via Diallo, wiens schot tegen de lat vloog.
Toch liet Beveren zich niet onbetuigd, want het was af en toe aartsgevaarlijk op de counter.

Uiteindelijk wist Lokeren in de 89e minuut alsnog gelijk te maken. Een vrije trap van Jukic week af in de muur en ging voorbij doelman Copa. Lokeren in extase, maar dat duurde net iets te lang, want in blessuretijd schonk Mahamadou Dissa 'Mama' Beveren alsnog de zege.

Lokeren kreeg niet wat het verdiende, het was grotendeels de betere ploeg, maar wat vorige week niet lukte voor Beveren, ging vandaag eens zo gemakkelijk voor de Ivorianen. Lokeren kreeg in blessuretijd nog een ongelukkige goal tegen zodat de bezoekers met de drie punten terug naar de Freethiel vertrokken.