staStandard
cluClub Brugge
Datum: 21/09/2005 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)

Herbeleef Standard - Club Brugge (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Standard en Club Brugge live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Vooraf
Een geweldige sfeer op Sclessin, voor de topper tussen leider Standard en titelconcurrent Club Brugge. Standard start sinds lange tijd nog eens als favoriet aan een topwedstrijd in de Belgische eerste klasse. De Rouches wonnen dit weekend vlot van Cercle Brugge (0-3), terwijl Club heel wat moeite had met Beveren (0-1). Eén wijziging bij Standard: Philippe Léonard krijgt de voorkeur op Michel Garbini. Bij blauw-zwart zit Bosko Balaban niet in de selectie, Ivan Leko en Sven Vermant zitten op de bank. Serebrennikov en Victor krijgen voor het eerst een basisplaats.
Opstellingen
Standard: Runje Vedran, Deflandre Eric, Beda Mathieu, Onyewu Oguchi, Leonard Philippe, Geraerts Karel, Walasiak Jonathan, Assou-Ekotto Mathieu, Moreira Almani Da Silva, Conceiçao Paulo Sergio Marceneiro da, Tchite Mohammed.
Club Brugge: Stijnen Stijn, De Cock Olivier, Maertens Birger, Spilar Marek, Vanaudenaerde Günther, Serebrennikov Sergiy, Englebert Gaetan, Blondel Jonathan, Verheyen Gert, Yulu-Matondo Jeanvion, Simoes De Oliveira Victor.
7
Stijn Stijnen toont zijn uitstekende vorm door een kopbal van Geraerts uit de winkelhaak te halen. Standard start vurig aan de wedstrijd en drukt Club achteruit.
13
Eerste kwartier is volledig voor Standard, maar Stijnen houdt blauw-zwart recht in de beginfase. Ondertussen komt ook Club Brugge wat meer in de wedstrijd.
16

Goal
Doelpunt van Oguchi Onyewu (Onbekend Onbekend)
Oguchi Onyewu brengt de Rouches met het hoofd op voorsprong na een vrije trap van Conceiçao. Standard wordt beloond voor een enthousiaste openingsfase. Pittig detail: de vrije trap kwam er na een dubieuze fase waarin Blondel al dan niet met zijn hand op de bal gevallen zijn.
23

Goal
Doelpunt van Philippe Leonard (Onbekend Onbekend)
Philippe Léonard trapt een vrije trap voorbij Stijn Stijnen en zet Standard zo nog voor het halfuur op rozen.
26
Een gretig Standard blijft komen, maar Karel Geraerts weigert zijn ex-club helemaal de keel over te snijden. Hij kopt de bal rakelings naast het doel van Stijnen.
33
Gert Verheyen wordt ten onrechte afgevlagd na een mooi steekpasje van Yulu-Matondo. Tumult op de tribunes, want Verheyen had een vrije weg naar doel voor zich.
37
 Gele kaart voor Gert Verheyen

40
Standard ziet nog een bal tegen de paal belanden, in de rebound trapt Moreira hoog over. Club was bijna volledig uitgeteld.


Scheidsrechter
Rust
Standard domineerde de eerste helft, en kwam op het kwartier ook verdiend op voorsprong, via Onyewu. Enkele minuten later verdubbelde Léonard de voorsprong vanuit een vrije trap. Club kon er amper uitkomen, en zal met een heel andere mentaliteit uit de kleedkamer moeten komen, willen ze nog punten rapen in een vurig Sclessin.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
70
Zo boeiend om volgen was de eerste, zo saai is de tweede helft. De Rouches blijven de wedstrijd min of meer domineren, en tellen af naar het einde.
83
Tchité ziet een verlengde hoekschop van de lijn gekeerd door Stijn Stijnen. Club lijkt niet meer in staat de achterstand nog om te buigen.
85
Club lijkt iets te laat te beginnen met een slotoffensief. Een doelpoging voor Vanaudenaerde wordt geneutraliseerd, en Sclessin lijkt helemaal ontploft. In een rood-witte zee vieren de Rouches hun bijna zekere winst in de topper tegen titelverdediger Club Brugge.


Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.