Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Jan Breydel
Cercle klimt naast Zulte
Steurbaut Kersten

Cercle Brugge heeft met 2-0 gewonnen van Zulte Waregem. Dankzij hun zege komen de Bruggelingen op de zelfde hoogte als de ploeg van Francky Dury.

Zulte Waregem, dat woensdag in de UEFA Cup nog een goede eerste helft speelde, legde tegen Cercle Brugge een zeer povere prestatie op de mat. Cercle-verdediger Jimmy Dewulf zorgde zelf voor het grootste gevaar vooe de bezoekers. Doelman Francky Vandendriessche kon een eigen doelpunt nog verijdelen. Cercle zelf slaagde er ook niet in om veel kansen af te dwingen, al moest Gjuzulov doelman Merlier toch tot een redding dwingen.

Cercle kwam sterker uit de kleedkamers en drukte Zulte Waregem terug op hun eigen helft. Merlier pakte eerst nog uit met een goede redding op een vrije trap van Grondin, maar twee minuten later was de openingstreffer toch een feit. Pivaljevic werkte een counter een counter met een gekruist mooi voorbij Merlier in de verste hoek. Serrebrenikov zorgde bij voor de 2-0, maar zijn vrije trap spatte uiteen op de lat.

Uitstel is echter geen afstel. Zes minuten na zijn openingstreffer schonk King Darko ploegmaat Nyoni zijn eerste doelpunt van het seizoen. Boeken dicht voor Zulte Waregem. Nyoni kreeg nog de kans om zijn tweede en derde doelpunt van de avond te maken, maar de jonge Zimbabwaan faalde bij beide mogelijkheden. Aan de overkant kreeg Tosin Dosunmu nog de ideale mogelijkheid om terug te komen in de wedstrijd, maar de voormalige Belgische topschutter miste onbegrijpelijk.

Cercle doet een goede zaak in het klassement en kruipt stilletjesaan uit de gevarenzone weg. Zulte Waregem slaagt er maar niet in om terug op hetzelfde niveau van vorig seizoen te komen.