Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Lotto Park
Anderlecht op vijf minuten langs Moeskroen
Harald Berings

Het echte champagnevoetbal waar voorzitter Roger Vanden Stock nogmaals om gevraagd had, konden de spelers van Anderlecht nog niet brengen, maar de eerste helft tegen Moeskroen was in ieder geval aangenaam om volgen. De bezoekers kwamen al vroeg op voorsprong, maar paars-wit vormde die achterstand binnen vijf minuten om in een 2-1 zege.

Frank Vercauteren moest noodgedwongen puzzelen door de blessures van Wasilewski en Tchité. Zo kwamen Vanden Borre en Hassan opnieuw in de basis en speelde Anderlecht dus met één spits. Bij Moeskroen kon Ariël Jacobs niet rekenen op de geschorste Dugardein, maar  hij zag wel hoe zijn team al na zeven minuten op voorsprong klom. Op voorzet van Grondin zette Teklak de Henegouwers immers op rozen. Maar nauwelijks veertig seconden later sloeg dat gevoel van euforie al om toen Frutos via Moeskroen-verdediger Toyes de 1-1 voorbij doelman Volders kon tikken.

Anderlecht ging door op dat elan en nadat Boussoufa een geclaimde strafschop onthouden werd, besloot Grondin om na zijn eigen team ook de thuisploeg even een handje toe te steken. De Fransman speelde te kort terug op zijn doelman en zag hoe Frutos kon profiteren: 2-1 na dertien minuten, een stand die tot de laatste minuut op het scorebord zou blijven staan. De resterende tijd van de eerste helft gebruikte Sporting dan maar om de supporters wat te verwennen. Niet altijd even secuur maar met veel inzet en frivoliteit trok paars-wit naar voren, zij het zonder doelpunt: noch Goor, noch Juhasz troffen raak.

De tweede helft was een stuk minder dan de eerste en de slordigheden bij Anderlecht stapelden zich op. Boussoufa trapte de 3-1 tegen de netten maar werd teruggefloten voor buitenspel. Enkele minuten voorheen had de Gouden Schoen een prachtkans laten liggen door niet te profiteren van een dwaling in de Moeskroen-defensie. Naarmate het einde van de wedstrijd naderde, kwam ook Moeskroen nog in de buurt van een doelpunt, maar Zitka had zijn vuisten klaar op een vlam van Tomou. Tien minuten voor tijd konden de Anderlecht-fans zich nog opwarmen aan een invalbeurt van Baseggio, voor het eerst sinds zijn terugkeer weer in een paars-wit shirt te bewonderen. Tot een volwaardige doelkans kwam Anderlecht echter niet en zo bleef het Astridpark in de tweede periode wat op haar honger zitten. Toch kon Anderlecht de druk opnieuw bij Racing Genk leggen, het telt voorlopig drie punten meer dan de Limburgers. Volgende week trekt de landskampioen naar Lokeren, dat een moeilijke tijd doormaakt. Op Daknam moet Vercauteren het wel doen zonder Boussoufa, die zijn derde gele kaart pakte.