Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Schiervelde
Roeselare lijdt eerste thuisnederlaag
Rita De Meyer

Roeselare heeft voor het eerst dit seizoen thuis een competitiewedstrijd verloren. Charleroi slaagde er in om als eerste ploeg de overwinning mee te graaien uit Schiervelde.

De eerste helft was aangenaam om volgen. Beide ploegen zijn al een tijdje zeker van het behoud, dus konden ze vrijuit voetballen. Dat was er ook aan te zien. De eerste kans was voor Roeselare, maar doelman Luzi ranselde de poging van Kpaka uit zijn doel. Charleroi antwoordde gevat met een kans voor Camus, dit keer bracht Sierens redding. Smolders kwam zelfs nog dichter bij een doelpunt, zijn poging belandde op de paal.

Beide ploegen bleven leuk voetbal brengen, met een grote reeks kansen als gevolg. Het mocht een wonder heten dat het bij de rust nog 0-0 stond. Ook de tweede helft bleef interessant. Het was wel Charleroi dat nu de bovenhand nam, en dat resulteerde uiteindelijk in de verdiende 0-1 van Tim Smolders. Niet veel later kopte Perbet een voorzet van Oulmers tegen de netten: 0-2.

Na de 0-2 ging Roeselare op zoek naar de aansluiting. Die kwam er ook, via Anderlecht-huurling Sami Allagui. De gelijkmaker zat er echter niet meer in. Het was integendeel Charleroi dat via Akgül nog wist te scoren. 1-3, dat was ook de eindstand.

Roeselare verliest dus voor het eerst dit seizoen een competitiewedstrijd in eigen huis. Charleroi komt door deze onverwachte zege op gelijke hoogte met Club Brugge.