Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Cavens scoort er op los tegen Brussels
Dirk Pieters

Germinal Beerschot deed zaterdagavond een uitstekende zaak. De Antwerpse club won met 3-0 van FC Brussels. Door deze overwinning lijkt de ploeg van Marc Brys opnieuw te zijn vertrokken. Vooral Jurgen Cavens werd de held van de avond en vond opnieuw de weg naar het net.

De eerste echte grote kans was meteen raak. Na twintig minuten legde Sterchele de bal mooi tot bij Cavens. Die aarzelde niet en schoot de bal tegen de netten; 1-0. Op het halfuur was het opnieuw Germinal Beerschot dat kwam dreigen. Sterchele met een subliem hakje, maar zijn bal ging net naast. Naar het einde van de eerste helft kwam FC Brussels even opzetten, maar een attente doelman Luciano voorkwam de gelijkmaker op pogingen van Culek en Christ.

In het begin van de tweede helft was het opnieuw Cavens die raak trof. De spits van Germinal Beerschot verlengde een vrije trap van Colman voorbij doelman Nys tegen de netten. De aanvaller had er duidelijk zin in want twintig minuten voor tijd scoorde Cavens zijn derde van de avond; meteen zijn vierde van het seizoen. Met het hoofd kopte hij een voorzet van Monteyne tegen de netten; 3-0. Brussels probeerde nog iets terug te doen, maar de thuisploeg hield uiteindelijk de nul op het bord.