Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Stade Charles Tondreau
Club Brugge opnieuw pijnlijk onderuit
Kristof Blomme

Er komt geen einde aan het rampseizoen van Club Brugge. Blauw-zwart ging bij Bergen met 1-0 onderuit. Dankzij deze overwinning klimmen de Henegouwers voorlopig naar de dertiende plaats in het klassement.

Bergen begon het best aan deze partij. De eerste mogelijkheid was voor Dahmane, maar hij besloot naast. Enkele minuten later vond Wiggers Dalmat voor doel. Zijn schot werd nog net afgeblokt door Blondel. Na een kwartier begon Club iets meer in de wedstrijd te komen. Ishiaku kon afleggen tot bij Balaban. Berthelin was bij de pinken. Eén minuut later was Club heel dicht bij de openingstreffer. Een hoekschop werd doorgekopt door Daerden tot bij Priske. Die had voor het induwen, maar Duarte voorkwam een goal met een ultieme tackle. Ook Bergen stak nog even de neus aan het venster. Een vrije trap van Dalmat vloog recht in de armen van Verbauwhede. Op het halfuur was de grootste kans voor de thuisploeg een feit. De compleet vrijstaande Dahmane trapte echter volledig mis, terwijl Stolica in de rebound hoog over besloot. Tien minuten voor de rust werd Daerden bereikt door Balaban. De middenvelder knalde recht op Berthelin. De laatste kans voor de pauze was nog voor Dahmane. Hij devieerde een voorzet van Dalmat recht in de armen van de Brugse goalie.

Club begon iets vinniger aan de tweede periode. Een schot van Van Heerden vloog net over. Toch bleef ook Bergen gevaarlijk aan de overkant toen Brahami de vuisten van Verbauwhede testte. Op het uur zette Balaban zich achter een vrije trap. De harde knal van de Kroaat vloog echter naast. Het spel verwaterde nu helemaal. Halfweg de tweede helft probeerde Blondel het nog eens uit de tweede lijn, maar ook hij kon Berthelin niet verschalken. Twintig minuten voor het einde werd Brahami diep gestuurd. Hij klopte Verbauwhede met een knap stiftertje, 1-0. Na het doelpunt kreeg de thuisploeg vleugels en bijna verdubbelde Dahmane de score met een vluchtschot. Verbauwhede hield zijn ploeg in de match. Bij Club kwamen Yulu en Salou op het veld als extra aanvallers, maar veel hielp het allemaal niet. Enkel Balaban kon nog voor wat dreiging zorgen met afstandsschoten. Aan de score veranderde er niks meer, waardoor een zwak Club weer pijnlijk onderuit ging. Bergen daarentegen doet een gouden zaak in het klassement.